Programma Pinkpop 2014 compleet

15-04-2014 @ 08:12

STAGE 4: KRAANTJE PAPPIE, BROTHER & BONES, GECKO, POWERMAN 5000, BIRTH OF JOY, INTERGALACTIC LOVERS, AFTERPARTEES, NINA NESBITT en PACESHIFTERS

MARCO ROELOFS NIEUWE PRESENTATOR

Met de komst van Kraantje Pappie, Brother & Bones, Gecko, Powerman 5000, Intergalactic Lovers, Afterpartees, Birth Of Joy, Nina Nesbitt en Paceshifters is het programma van Pinkpop 2014 compleet. Deze negen acts vormen samen het programma van het nieuwe podium: Stage 4. Al eerder kondigde de organisatie de komst van een nieuw, vierde podium aan. Een kleiner intiem podium in een sfeervolle tent met ruimte voor nieuwe acts. Er worden drie acts per dag geprogrammeerd op het podium dat is gesitueerd naast de ingang op het terrein van de voormalige Openlucht Bioscoop. Met de komst van Stage 4 is het ook tijd om het team van podiumpresentatoren, nu bestaande uit Giel Beelen en Eric Corton, aan te vullen met een derde gezicht. Marco Roelofs maakt dit jaar zijn opwachting als nieuwe podiumpresentator. Echt helemaal nieuw is Marco natuurlijk niet, hij was in het verleden al als presentator van de TV uitzendingen van Pinkpop op Nederland 3 te zien en hij speelde met zijn band De Heideroosjes al meerdere malen op het festival.

Er zijn enkel nog kaarten verkrijgbaar voor zondag 8 juni. Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl, via 0900-3001250 (45cpm) en bij de bekende voorverkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is € 175,00 (uitverkocht) en voor een dagkaart € 90,00 (zaterdag en maandag uitverkocht) beiden inclusief € 5,00 servicekosten.

ZATERDAG 7 JUNI: 14.30-23.00 UUR
THE ROLLING STONES
JOHN MAYER * FLOGGING MOLLY * ED KOWALCZYK
BASTILLE * JOE BONAMASSA * HAIM

EPICA * WHITE LIES * THÉ LAU/THE SCENE * LES DJINNS
GECKO * AFTERPARTEES * PACESHIFTERS

ZONDAG 8 JUNI: 12.45-23.00 UUR
ARCTIC MONKEYS
EDITORS * ED SHEERAN * THE KOOKS * CHEF’SPECIAL
ROBERT PLANT AND THE SENSATIONAL SPACE SHIFTERS * PAOLO NUTINI
RUDIMENTAL * LIMP BIZKIT * NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS
JOHN NEWMAN * THE BOXER REBELLION * TWENTY ONE PILOTS
PORTUGAL. THE MAN * TAYMIR
BROTHER AND BONES * INTERGALACTIC LOVERS * NINA NESBITT

MAANDAG 9 JUNI: 12.00-23.00 UUR
METALLICA
AVENGED SEVENFOLD * BIFFY CLYRO * ROB ZOMBIE * MASTODON
ARCADE FIRE * JAKE BUGG * STROMAE * KODALINE * JETT REBEL
GOGOL BORDELLO * BOMBAY BICYCLE CLUB * YOUNG THE GIANT
GHOST * CLEAN BANDIT
KRAANTJE PAPPIE * POWERMAN 5000 * BIRTH OF JOY

wijzigingen programma voorbehouden

PRESENTATIE: GIEL BEELEN, ERIC CORTON en MARCO ROELOFS

45 JAAR PINKPOP

Pinkpop vindt in 2014 voor de 45ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 27e keer plaatsvinden. In totaal was Pinkpop 23 keer volledig uitverkocht.

www.pinkpop.nl