STEVIGE HEADLINERS OP PINKPOP 2008

17-02-2008 @ 14:51

Pinkpop is het oudste en bekendste openluchtpopfestival van Nederland en zal voor de 39ste keer worden gehouden op Megaland, het evenemententerrein in de gemeente Landgraaf, in het weekend van vrijdag 30 mei, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni. Festivalcampings zijn geopend van vrijdag 30 mei 12.00 uur tot maandag 2 juni 12.00 uur.

Op 8 groepen na is het programma van Pinkpop 2008 kompleet. Een programma dat bol staat van de headliners. Pinkpop heeft met succes de data verschoven. Na twee jaar op rij te zijn uitverkocht wordt ook nu weer een uitverkochte editie verwacht. Met de eerdere bekendmaking van METALLICA, FOO FIGHTERS, RAGE AGAINST THE MACHINE en COUNTING CROWS is Pinkpop 2008 in feite al geslaagd. Ook QUEENS OF THE STONE AGE, KAISER CHIEFS, EDITORS, THE VERVE en INCUBUS zijn headliners. Een ongekende weelde.
Met de nodige gitaaracts belooft de 39e editie van Pinkpop sowieso heel stevig te worden. Bands als FLOGGING MOLLY, ALTER BRIDGE, PORCUPINE TREE, BAD RELIGION, SERJ TANKIAN, THE HIVES, en niet te vergeten de reünie van de gebroeders Cavalera met hun CAVALERA CONSPIRACY zullen voor de nodige actie zorgen. Maar ook de danceliefhebbers worden met GROOVE ARMADA, JUSTICE en ROISIN MURPHY niet vergeten. Uit eigen land zullen aantreden MOKE, RACOON en de winnaar van de jaarlijkse Nu of Nooit wedstrijd: SAT2D. Nieuw voor Pinkpop zijn de volgende interessante acts KT TUNSTALL, PATRICK WATSON, GAVIN DEGRAW, FICTION PLANE, KATE NASH en 3FM hit THE WOMBATS bekend van het Glazen Huis. Met oude bekenden van het festival als NOVASTAR, PETE MURRAY en SAYBIA is het programma op 8 groepen na compleet.
In totaal zullen ook dit jaar 39 acts op de drie podia staan en is het festivalterrein weer alle dagen volledig geopend. Het hoofdpodium op zuid, het 3FM-podium op noord en een gigantische tent op zuid. In de voorverkoop kost een dagkaart 69 euro en een weekendkaart inclusief kamperen 129 euro, doch beiden exclusief voorverkoopkosten. Dit jaar zijn er voor alle dagen losse entreekaarten beschikbaar. Pinkpop blijft een van de goedkoopste popfestivals in Europa. De indeling van het programma is voorlopig als volgt:

VRIJDAG 30 MEI: 16.00-23.00 UUR
METALLICA
INCUBUS * FLOGGING MOLLY
ALTER BRIDGE * SAT2D
PORCUPINE TREE


ZATERDAG 31 MEI: 13.00-23.00 UUR
FOO FIGHTERS
KAISER CHIEFS * EDITORS * KT TUNSTALL * MOKE
THE VERVE * NOVASTAR * BAD RELIGION
GROOVE ARMADA * JUSTICE


ZONDAG 1 JUNI: 12.00-23.00 UUR
RAGE AGAINST THE MACHINE
QUEENS OF THE STONE AGE * RACOON
GAVIN DEGRAW * FICTION PLANE
COUNTING CROWS * SERJ TANKIAN
THE HIVES * CAVALERA CONSPIRACY
THE WOMBATS * ROISIN MURPHY
SAYBIA * PETE MURRAY * KATE NASH
PATRICK WATSON


more to follow
presentatie: Giel Beelen en Eric Corton

Info website: www.pinkpop.nl