Pinkpop 2015 compleet; laatste namen o.a. Placebo, Jonathan Jeremiah

20-05-2015 @ 11:04

Met de bevestiging van Placebo, Jonathan Jeremiah en The Last Internationale is het programma voor Pinkpop 2015 compleet. Placebo vervangt Sam Smith als afsluiter op de 3FM Stage op zondag 14 juni.

In 2016 is het twintig jaar geleden dat Placebo hun eerste studioalbum uitbracht. Om dit te vieren pakt de Engelse alternatieve rockband dit jaar al groots uit door alle albums (voor het eerst) op streamingdiensten als Spotify te plaatsen en door hun beste albums te re-releasen in HQ-vinyl. Het zevende en laatste album van de band ‘Loud Like Love’ kwam eind 2013 uit. Tijdens Pinkpop zal Placebo met nummers van dat album en hits als ‘Nancy Boy’, ‘The Bitter End’ en ‘For What It’s Worth’ bewijzen dat ze nog altijd moeiteloos Pinkpop plat kunnen spelen.

De Britse folkzanger Jonathan Jeremiah keert op zaterdag 13 juni, 3FM Stage, terug naar Landgraaf. Sinds de vorige keer in 2012 heeft de zanger hard gewerkt aan zijn carrière en met resultaat. Nog in hetzelfde jaar verscheen het album ‘Gold Dust’ opgenomen met het Metropole Orkest. Begin dit jaar kwam zijn derde album ‘Oh Desire’ uit waarmee hij door heel Europa speelt. Kortgeleden speelde Jonathan Jeremiah in een volle Paradiso, Oosterpoort, Tivoli/Vredenburg en Paard van Troje.

Delila Paz, Edgey Pires en Brad Wilk (bekend van Rage Against The Machine en Audioslave) vormen samen The Last Internationale. Dit muzikale trio uit New York City staat bekend om hun poëtische teksten welke (gecombineerd met een rauwe sound) zorgen voor een sociaal bewustzijn. Folk, rock, punk en blues; deze band laat het allemaal horen op hun debuutalbum ‘We Will Reign’ en natuurlijk op de 3FM Stage van Pinkpop, op zaterdag 13 juni.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl, 0900–3001250 (60 cpm) en bij de bekende voorverkoopadressen. Er zijn enkel nog dagkaarten voor vrijdag 12 juni beschikbaar: € 95 (inclusief € 5 servicekosten). De weekendkaarten (3 dagen incl. camping) en dagkaarten voor de zaterdag en zondag waren in een mum van tijd uitverkocht.

VRIJDAG 12 JUNI: 15.30 - 23.30 UUR
MUSE
ELBOW * GEORGE EZRA * BODY COUNT ft. ICE-T
SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS * FAITH NO MORE * SHAKA PONK

ABOVE & BEYOND * GAVIN JAMES * PALOMA FAITH
JICK MUNRO & THE AMAZING LASERBEAMS

DJ’S WAXFIEND & PRIME + live JEBROER & ADJE * POP EVIL * AURORA * COASTS * ANNA RUNE

ZATERDAG 13 JUNI: 14.00 - 23.30 UUR
ROBBIE WILLIAMS
THE SCRIPT * ANOUK * DOTAN * THE WOMBATS
AVICII * KENSINGTON * SELAH SUE * JONATHAN JEREMIAH * THE LAST INTERNATIONALE
EAGLES OF DEATH METAL * SHEPPARD * JOHN COFFEY * MAGIC! * GAZ COOMBES
JOOST VAN BELLEN * LONELY THE BRAVE * EAST CAMERON FOLKCORE
TWIN ATLANTIC * CAUSES * JUDY BLANK

ZONDAG 14 JUNI: 13.00 - 23.30 UUR
FOO FIGHTERS
PHARRELL WILLIAMS * ONEREPUBLIC * DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG
FRANK TURNER AND THE SLEEPING SOULS
PLACEBO * RISE AGAINST * COUNTING CROWS * TYPHOON * KITTY, DAISY & LEWIS
FIDDLER’S GREEN * KOVACS * OSCAR AND THE WOLF
NICK MULVEY * URBANUS & DE FANFAAR

WILLIE WARTAAL & DOPPELGANG * EWERT AND THE TWO DRAGONS
PIERCE BROTHERS * PEACE * THE DEAF * POLLYANNA

wijzigingen programma voorbehouden

PRESENTATIE: GIEL BEELEN, ERIC CORTON en MARCO ROELOFS

46 JAAR PINKPOP

Pinkpop vindt in 2015 voor de 46ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf, dit jaar voor de 28e keer. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.