Wouter Hamel op tour door o.a. Duitsland, optredens in Azië

09-04-2012 @ 13:14

Na zijn succesvolle Nederlandse theatertour, staan er voor Wouter Hamel een aantal spannende projecten voor de deur. Zo zal hij een tour doen door Duitsland van negen optredens en staat er in Zuid Korea onder andere een optreden op de Nederlandse dag van de Expo 2012 gepland, bijgewoond door ZKH de Prins van Oranje.

Dat Wouter Hamel de harten van vele oosterburen heeft gestolen is inmiddels geen nieuws meer. Met tv optredens op onder andere de ZDF en Arte en artikelen en recensies in onder meer Die Welt, Hamburger Morgenpost, de Duitse Vogue, Cosmopolitan en Elle konden ook de Duitsers niet meer om hem heen. Dit heeft geresulteerd in een Duitse tour die op 19 april in Berlijn van start gaat en Wouter Hamel langs Hamburg, Bremen, Dresden, München, Mainz, Frankfurt, Keulen en Düsseldorf zal brengen.

Na deze tournee zullen Wouter Hamel en band op diverse festivals in Nederland en Duitsland (o.a. het nieuwe Haagse festival Jazzin’ The Hague) optreden, om halverwege juni naar Azië te vertrekken voor een viertal concerten. De ‘Floating Stage’ op de wereldtentoonstelling Expo 2012 in Yeosu (Zuid Korea) vormt het decor voor het optreden van Wouter op 18 juni. Hier zal onder meer ZKH de Prins van Oranje bij aanwezig zijn. Twee dagen later verzorgt Wouter Hamel een The Best Of concert in de hoofdstad van Zuid Korea: Seoul. Bij Billboard Live in Tokio en Osaka wordt de vier optredens in Azië op gepaste wijze afgesloten.

Robeco Zomerconcerten 2012
Naast alle activiteiten in het buitenland zal Wouter Hamel ook de Nederlandse fans niet teleurstellen. In juli en augustus heeft hij de vrije hand gekregen om twee concerten in het Concertgebouw naar eigen inzicht in te vullen. Tijdens het eerste concert op 28 juli brengt hij generatie genoten/singer-songwriters Roos Jonker, Lucky Fonz III, Benny Sings en Janne Schra samen voor een muzikale ontmoeting op het mooiste podium van hun stad. Op 15 augustus staat er een speciaal ‘Lohengrin’ concert geprogrammeerd. Tijdens deze avond komen alle nummers van zijn nieuwste album, maar ook oudere liedjes in een uitgebreid jasje aan bod. Hiervoor heeft Hamel onder andere een blazerssectie, 15-koppig strijkorkest, cymbalom speler Vasile Nedea, Lucinda Belle (UK) en een koor uitgenodigd.

Agenda
19 april Postbahnhof Fritzclub - Berlijn, Duitsland
20 april Gruenspan - Hamburg, Duitsland
21 april Jazzahead! Clubnight – Bremen, Duitsland
22 april Jazzclub Tonne – Dresden, Duitsland
24 april Ampere – München, Duitsland
25 april Frankfurter Hof – Mainz, Duitsland
26 april Nachtleben - Frankfurt, Duitsland
28 april Studio 672 - Keulen, Duitsland
29 april Savoy Theater - Düsseldorf, Duitsland
05 mei Bevrijdingsfestival – Zwolle, NL
25 mei Düsseldorfer Jazz Rally – Düsseldorf, Duitsland
26 mei Elbjazz Festival – Hamburg, Duitsland
01 juni Jazzin The Hague – Den Haag, NL
18 juni Expo 2012Yeosu, Zuid Korea
20 juni V-Hall - Seoul, Zuid Korea
27 juni Billboard Live TokioTokio, Japan
29 juni Billboard Live OsakaOsaka, Japan
28 juli Het Concertgebouw Robeco Zomerconcerten – Amsterdam, NL
15 augustus Het Concertgebouw Robeco Zomerconcerten – Amsterdam, NL

http://hamelmusic.com/

https://twitter.com/#!/hamelmusic