Finally getting closer is nieuwe single Wouter Hamel

24-10-2011 @ 22:50

De nieuwe en tweede single van het Wouter Hamel album 'Lohengrin' is 'Finally Getting Closer'. Na een overweldigende start voor Hamel zijn nieuwste album 'Lohengrin', onder andere een #6 entry in de albumchart en de succesvolle eerste single 'Demise', is het nu de beurt aan de intieme en persoonlijke ballad 'Finally Getting Closer'. Deze tweede single is vanaf nu overal digitaal verkrijgbaar. Link download

Lohengrin in het buitenland:
Lohengrin’ is Wouter zijn meest persoonlijke en succesvolste album tot nu toe. Na het succes met de bekroonde en platina albums 'Hamel' en 'Nobody's Tune' ziet Hamel met 'Lohengrin' ook internationaal vele deuren open gaan. Na de release in Nederland is 'Lohengrin' ook al uit in de UK en Korea. Hamel en band zijn net terug uit Korea waar het album nog succesvoller dan is ontvangen dan in Nederland. De release en tour in Japan volgen mid november, Belgie in januari 2012 en Duitsland in februari 2012. Vervolgens zullen landen als Frankrijk en Spanje snel volgen.

Theatertour
Vanaf januari start Wouter Hamel met zijn theatertour, die tot en met april te zien en te horen is door heel Nederland. Tijdens de sfeervolle shows maak je kennis met Wouter en zijn vijf koppige band. Verwacht een bijzonder samenspel en verrassende taferelen. Bekijk hier de volledige tourlijst om na te gaan of hij binnenkort ook bij jou in de buurt optreedt.

Verschillende media zijn positief te spreken over het nieuwe album ‘Lohengrin’. Zo schreef Elsevier: Hamel heeft zijn grenzen opgezocht, maar knap weten te voorkomen dat hij er overheen ging. Geen enkel nummer valt uit de toon. Met dit album zal Hamel definitief zijn naam vestigen, ook in het buitenland.

Linda Magazine schreef over ‘Lohengrin’: De songs op het album zijn rijker, emotioneler en gevarieerder dan ooit. In Nederland, de rest van Europa en Japan is hij al populair, met de prachtige liedjes die op ‘Lohengrin’ zijn te horen, kan Wouter Hamel de rest van de wereld veroveren.

Nu.nl gaf ‘Lohengrin’ maar liefst vier van de vijf sterren en schreef: 'Hamels Lohengrin mag met recht één van de beste popalbums genoemd worden die er in 2011 verschenen zijn – en misschien wel de beste van Nederlandse bodem. Subtiel, smaakvol en toch toegankelijk.

Van de Telegraaf kreeg Hamel eveneens vier van de vijf sterren: 'Met tijdloos mooie strijkers in de ballad Finally getting closer, de jagende piano die van Giu Giu een rocknummer maakt, het hoor ensemble dat Skimming the skies verheft tot magistraal, terwijl Kings and queens zomaar de tune zou kunnen zijn geweest van een familieserie in de jaren tachtig. De 33-jarige Hagenaar toont vele gezichten op Lohengrin, maar blijkt bijna even uitlopend als goed.

http://www.hamelmusic.com/