Gouden stem van Afrika terug in Nederland voor twee bijzondere concerten

13-03-2014 @ 20:32

Op 6 april (Melkweg Amsterdam) en op 14 april (Oosterpoort Groningen) treedt de Malinese zanger Salif Keita op met een unieke akoestische show. Hij speelt werken van eerdere albums; klassiekers in een intieme setting. Salif Keita op zijn best!

Keita verraste in 2012 met ‘Talé’, een album vol dansvloervullers en opvallende gastmuzikanten zoals de Engelse rapper Roots Manuva, de Amerikaanse zanger Bobby McFerrin en de Amerikaanse jazzbassiste en zangeres Esperanza Spalding. Nu op veler verzoek komt hij terug naar Nederland voor een concert met een setlist vol met oude nummers in een akoestische setting. Back to his Roots!

De zanger werd als albino geboren en had een zware jeugd; niet alleen door zijn handicap (slechtziend), maar ook door zijn directe familiebanden met Suniata Keita, oprichter van het Malinese rijk. 10 februari 2013 was hij voor het laatst in Nederland voor een optreden in het Amsterdamse Paradiso. Zijn optredens zijn keer op keer een sensatie.

Quotes:

From outcast to icon...Washington Post

An impressive guest list can be an indication of creative bankruptcy (here it's Roots Manuva, Esperanza Spalding, Bobby McFerrin and Manu Dibango), but in this instance the great Malian singer is on fire...The Independent

http://www.salifkeita.net/