U2 kondigt eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour 2018 aan

16-01-2018 @ 09:35

Europese tour langs 9 landen waaronder Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Italie, Denemarken, Nederland, Groot- Brittannie en Ierland.

“U2’s triumph is producing one of the most unforgettable aren a shows most people will have seen.” – The Independent

'Always exhilarating, occasionally unsettling and overwhelmingly inspiring, U2 convincingly re-state their case for greatness.’ - Evening Standard

U2’s defiantly ambitious, meticulously choreographed live productions put virtually every other rock band to shame.”  - The Guardian

U2 reinvent the arena showRolling Stone

De data voor het Europese deel van de U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour zijn door Live Nation bekendgemaakt. Op 2 mei start de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour in de Verenigde Staten met een concert in Tulsa in Oklahoma. Het Europese deel begint op 31 augustus in Berlijn en reist vervolgens af naar Keulen, Parijs, Madrid, Kopenhagen, Hamburg, Milaan, Manchester, Londen en op zondag 7 oktober staat U2 in de Ziggo Dome in Amsterdam.
Er zijn ook speciale concerten gepland in hun thuisland Ierland, in Dublin en Belfast. De exacte details hiervan worden later nog bekendgemaakt.
Na de befaamde Joshua Tree stadion Tour uit 2017 brengt de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour U2 weer terug naar de concertzalen. Terug naar waar ze waren geëindigd met hun baanbrek ende iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour in 2015.

De eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour volgt op de release van het 14e studioablbum Songs of Experience. Net als Songs of Experience een vervolg is op het album Songs of Innocence uit 2014 volgt de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour hun tour uit 2015 op toen U2 dé arenashow opnieuw uitvond ( Rolling Stone) en hun show werd uitgeroepen tot het nummer 1 concert van 2015 door de New York Times.
Zoals bij elke U2 tour wordt met deze nieuwe arenaproductie de allermodernste techniek op het gebied van technologische productie onthuld. Met het podium in het midden is de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour een ontwikkeling van de unieke en de innovatieve enscenering van de  productie uit 2015. De band is te zien vanuit verschillende hoeken met een ultramodern geluidssysteem en een geheel nieuw super high-res LED-scherm die negen keer de resolutie van het scherm van 2015 bevat.

De kaartverkoop voor het Europese deel van de U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE TOUR start vrijdag 26 januari. Er mogen maximaal 4 kaarten per persoon gekocht worden.  Voor U2.com leden is er een special pre-sale van donderdag 18 januari 10.00 uur tot zaterdag 20 januari 17.00 uur.

Ook hebben fans die het album voor 30 november 2017 in de speciale albumvoorverkoop hebben besteld toegang tot een pre-sale. Zij hebben hiervoor een unieke code ontvangen die hun toegang biedt, van maandag 22 januari 9.00 uur tot en met woensdag 24 januari 17.00 uur, tot een beperkte voorverkoop op basis van beschikbaarheid en zolang de voorraad strekt met een beperking tot 2 tickets per persoon. Een code is geen garantie voor een ticket.

eXPERIENCE + iNNOCENCE 2018
TOURSCHEMA:
UK, IERLAND & EUROPA
31 augustus Berlijn, DE                 Mercedes-Benz Arena          on sale 26-Jan.
4 september Keulen, DE                 Lanxess Arena                On sale 26-Jan.
8 september Parijs, FR                   AccorHotels Arena          On sale 26-Jan.
9 september Parijs, FR                   AccorHotels Arena          On sale 26-Jan.
16 september Lisabon, PT                Altice Arena                On sale 26-Jan.
20 september Madrid, ES                  WiZink Arena               On sale 26-Jan.
29 september Kopenhagen, DK        Royal Arena                      On sale 29-Jan.
3 oktober Hamburg, DE              Barclaycard Arena                On sale 26-Jan.
7 oktober Amsterdam, NL          Ziggo Dome                         On sale 26-Jan.
11 oktober Milaan, IT                    Mediolanum Forum           On sale 26-Jan.
12 oktober Milaan, IT                    Mediolanum Forum           On sale 26-Jan.
19 oktober Manchester, UK          Manchester Arena                 On sale 26-Jan.
23 oktober Londen, UK                 The O2                        On sale 26-Jan.

U2 - eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour
Zondag 7 oktober 2018 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur  | Entree: € 35, € 75, € 105 en € 195 (excl. servicekosten)