Thomas Berge zingt op nieuwe album verrassend duet met Yvonne Coldeweijer

03-02-2014 @ 12:03

Op zijn nieuwe, nog te verschijnen, album ‘Berge verzet’ heeft Thomas Berge een verrassend duet opgenomen met zangeres Yvonne Coldeweijer. Het liedje met de titel ‘Hoe kan ik weten’ is één van de 11 nieuwe titels op zijn alweer tiende album. De tekst heeft Thomas Berge samen Yvonne Coldeweijer geschreven.
De eerste single en voorloper van dit album ‘Alleen omhoog’ kwam begin november uit en noteerde #12 in de eerste week in de Single Top 100.

Thomas Berge over zijn samenwerking met Yvonne: Bijna alle Nederlandse zangeressen hebben al eens duetten gezongen, en het lag te voor de hand om samen met één van die zangeressen een duet te zingen. Ik wilde graag wat anders. Een combinatie die niemand van tevoren aan zag komen. Nou kende ik Yvonne al en hoorde dat ze bezig was met verschillende nieuwe dingen. Een heel moedige stap in deze tijd om iets vertrouwds achter je te laten om een nieuwe doelgroep aan te spreken en je keuze in muziek te veranderen als iedereen je ergens anders van kent. Dat sprak mij heel erg aan in Yvonne en laat ik nou net van een uitdaging houden! Samen schreven we de tekst en ik kan niet anders zeggen dat ik onwijs trots op haar ben!

Yvonne Coldeweijer over Thomas: Toen Thomas me vroeg een duet met hem te zingen op zijn nieuwe album, was ik compleet verrast. Ik weet dat hij ontzettend mooi kan zingen en het nummer bleek een pareltje te zijn. We hebben samen de tekst geschreven en dat ging erg goed. Ik ben heel trots op het eindresultaat.

Yvonne Coldeweijer is zangeres en presentatrice. Ze verwierf nationale bekendheid als Keet! bij Telekids op RTL7. Een paar maanden geleden besloot Yvonne deze rol neer te leggen en zich te concerteren op haar zangcarrière. Ze speelde hoofdrollen in de musicals ‘The Little Mermaid’ en ‘Wicked’. Daarnaast is Yvonne haar eigen, zeer succesvolle, fashionblog www.lifeofyvonne.nl gestart, een blog over fashion en lifestyle.

Berge verzet’ is Thomas zijn meest persoonlijke album tot nu toe geworden. Het album bevat catchy uptempo popsongs afgewisseld met krachtige ballads. Voor dit album liet de zanger zich muzikaal inspireren door acts als Train, Bruno Mars en Maroon 5. Maar ook zijn rol als kersverse vader leverde veel inspiratie op; voor zijn zoon Jack schreef Thomas samen met Leonie Meijer het liedje ‘Kleine vent’. De liedjes van het album zijn deels door Thomas Berge zelf geschreven, maar hij werkte ook samen met Jan Dulles, Christon Kloosterboer (Rigby) en Martijn Spierenburg (Within Temptation).

Berge verzet’ is geproduceerd door Edwin van de Hoevelaak en Thomas Berge zelf en gaat op 21 februari 2014 in release.

www.thomasberge.nl
www.facebook.com/ThomasBergeOfficieel
twitter.com/thomasbergetwit