Nieuw initiatief The Innovation Station start vanuit MuzyQ

31-12-2014 @ 20:57

In samenwerking met binnen- en buitenlandse innoverende bedrijven en organisaties met internationale ambitie een streaming video kanaal opzetten: dat is wat de initiatiefnemers van The Innovation Station voor ogen hadden. Het wordt een internationaal (video) kanaal over sociale, culturele en technologische innovatie. The Innovation Station, opgericht door de mensen achter innovatieplatform Fast Moving Targets maakt eigen inhoud, maar selecteert ook andere relevante content. Mede dankzij een aanzienlijke innovatiesubsidie van het Stimuleringsfond voor de Pers, gaat het nieuwe digitale kanaal per 1 april 2014 van start vanuit het Amsterdamse muzyQ, het centrum voor bedrijven en organisaties uit de muziek- en creatieve industrie.

The Innovation Station is community tv die vernieuwers en vernieuwingen van toen en nu centraal stelt en zowel inhoudelijk als qua financiering optimaal gebruik wil maken van de kennis, kunde en mogelijkheden van het publiek. Een kanaal met journalistiek karakter dat samen met het publiek de toekomst wil verkennen, samen de toekomst wil duiden, samen de mogelijkheden wil benutten. Onderwerpen, makers en publiek komen samen op de zender of de site, maar ook fysiek via events en bijeenkomsten, bijvoorbeeld in muzyQ.

Terwijl het eveneens in muzyQ gevestigde Fast Moving Targets specifiek gericht is op Nederland en met name lokaal een bindende en verbindende rol wil spelen, krijgt The Innovation Station een internationale focus, waarin muziek, kunst en cultuur een prominente rol zullen spelen. Het is zowel een letterlijke zender, die via internet en digitale televisie te zien is, als een kwaliteitsstempel dat op die plekken opduikt waar geïnteresseerden zich willen informeren over innovaties die impact hebben op mens en maatschappij; via podcasts, via iTunes, via BitTorrent, etcetera. muzyQ biedt precies die multifunctionele infrastructuur, die daarvoor nodig is.

Initiatiefnemer Erwin Blom, tevens (mede-)oprichter van onder meer 3voor12, The Crowds en Fast Moving Targets, zegt: ‘Het inspirerende van muzyQ is dat het een plek is waar iedereen bezig is iets te maken, creatief en praktisch voor elkaar te krijgen, wat je nergens anders zó sterk ziet gebeuren.’ En dát is precies wat The Innovation Station ook wil bereiken, maar dan in de digitale ruimte. Blom: ‘Toen ik nog op het Mediapark in Hilversum werkte, was het terrein verlaten als je om zeven uur naar huis ging. Dat is hier echt anders: het bruist eigenlijk altijd! En de gasten die wij voor onze streaming programma’s ontvangen, van technisch directeur Werner Vogels van Amazon tot internetjournalist Alexander Klöpping, zijn allemaal enthousiast over de locatie, de functionaliteit, de synergie en de sfeer. En dat ondanks het feit dat we al drie jaar in een steeds minder toegankelijke omgeving moeten werken: het is überhaupt een wonder dat mensen muzyQ weten te vinden! Dat zegt heel wat over de enorme potentie van deze locatie en belooft een geweldige toekomst.’

Meer informatie is te vinden op www.fastmovingtargets.nl en www.muzyQ.com