Introducing: London Grammar

26-12-2013 @ 12:22

Het uit London afkomstige triphop/elektronica-trio London Grammar heeft een groeiende aandacht onder vooral de echte muziekliefhebbers. September jl. verscheen hun debuutalbum If You Wait, onder leiding van frontvrouw Hannah Reid en bijgestaan door Dot Major op gitaar en Dan Rothman op drums/elektronica. Het album haalde in de Engelse Album Top 100 de #2 positie, evenals in Australië waar ook de #2 positie werd bereikt.

Met de release van de single 'Wasting My Young Years' eerder in 2013 weet de band de nodige media aandacht los te maken en daarmee wordt de tijd rijp voor de volgende stappen. Na de EP release volgt het album. Uitschieters op het album zijn 'Hey now', 'Strong', 'Metal And Dust' en vooral 'Night call'. De lichthese stem van Hannah Reid, zorgt voor de aparte opvallende sound van de band.

De band speelde in november in het Amsterdamse Paradiso en wist het publiek stil te krijgen en veel aandacht op zich te vestigen. Daarmee wordt al een deel van het potentieel van deze band duidelijk. Hier gaan we nog heel veel meer van horen in 2014. Momenteel toeren ze door Australië (dec-jan.) aansluitend in januari volgen twee promotie optredens in de VS in New York en Brooklyn. Hierna volgen concerten in eigen land, met aansluitend een tour door Europa waarbij 3 maart wordt opgetreden in de Amsterdamse Melkweg. De dag ervoor staat de band in Brussel in Botanique. Omdat de band op het laatste moment voor Lowlands 2013 moest afzeggen, lijkt de kans groot dat ze in 2014 Lowlands wel zullen aandoen.

De clip van 'Hey now' wist in redelijk korte tijd via You Tube meer dan 2,5 miljoen views te creeeren. 'Nightcall' is de opvolgende single.

https://www.facebook.com/londongrammar
clip Nightcall
download link album

https://twitter.com/londongrammar