Staatssecretaris Sander Dekker heeft grote kennis popdossier

12-09-2013 @ 22:19

Staatssecretaris van onderwijs, cultuur en wetenschap Sander Dekker is de eerste gast van het nieuwe seizoen van het programma Bazz op de Buzz op Pinguinradio.com.

Dekker roemde het alternatieve online radiostation eerder dit jaar in een speech tijdens het Mediapark Jaarcongres. Hij bleek niet alleen het particuliere initiatief van de zender te waarderen, maar ook het non-stop menu van alternatieve popmuziek uit heden en verleden. Daarop volgde een uitnodiging om Stationschef te worden waarop de staatssecretaris graag inging.

Uitzending

Het interview van Bazz Barnasconi met Sander Dekker, die persoonlijke vragen niet uit de weg gaat, wordt uitgezonden op zondag 15 september tussen 12.00 en 14.00 uur. De gasten van Bazz mogen zich een week lang Stationschef noemen. Zij krijgen namelijk invloed op de playlist van Pinguinradio.com. Hen wordt gevraagd een lijst samen te stellen van hun 25 favoriete popsongs, die een week lang meedraaien.

Muzieksmaak

Uit de keuze van de staatssecretaris blijkt dat hij een brede smaak en diepgaande kennis heeft van popmuziek. Naast nummers van bekende namen als Foo Fighters en Johnny Cash selecteerde hij ook muziek van minder bekende grootheden als Fanfarlo en Hawksley Workman en culthelden als Todd Rundgren en Divine Comedy.

Bazz op de Buzz is een van de weinige 'praatprogramma's op Pinguinradio.com, dat verder vrijwel exclusief non-stop muziek uitzendt. Het programma bestaat sinds de oprichting van de zender in oktober 2011 en had eerder naast veel muzikanten o.a. Dolf Jansen, Maurice De Hond en Art Rooijakkers te gast.

Bazz Barnasconi is een van de initiatiefnemers van Pinguinradio.com en behalve programmamaker ook actief in de muziekwereld als coach en adviseur en als zanger van de Nederlandstalige skaband De Bazzooka's.

Pinguinradio.com trad op 1 oktober 2011 in de voetsporen van de alternatieve rockzender Kink FM. In de twee jaar van haar bestaan is het online radiostation uitgegroeid tot een van de best beluisterde internet muziekzenders wereldwijd met een vaste plek in de top 10 van de ruim 53.000 geregistreerde online radiostations.

Pinguinradio.com

https://twitter.com/PinguinRadio

https://twitter.com/SanderDekker