Buma Rotterdam Beats maakt festivalprogramma 4e editie bekend

05-09-2013 @ 14:12

Nieuwe namen o.a. Black Milk (US), Rockie Fresh (US), Mr. Probz (NL), Camo & Krooked (AT) e.v.a.

Op de vierde editie van Buma Rotterdam Beats treedt dit najaar een bijzondere delegatie acts op uit het urban bass & beats-genre. Het festival in de havenstad, dat dit jaar van 14 tot en met 16 november plaatsvindt, toont de laatste muziektrends en presenteert acts uit alle hoeken van de wereld die op het punt staan door te breken en het genre nieuwe impulsen geven. Met exclusieve optredens in Nederland van onder anderen de innovatieve hiphopproducer Black Milk uit Detroit, het dit jaar definitief doorgebroken nationale supertalent rapper/zanger Mr. Probz, een van de populairste drum-'n-bassduo's van dit moment Camo & Krooked uit Wenen en de snel opkomende rapper Rockie Fresh uit Chicago, van het muzieklabel van Rick Ross, maakt Buma Rotterdam Beats het festivalprogramma van de vierde editie compleet.

Terwijl in Denemarken de electronic soul een nieuwe fase ingaat, meldt zich in de Verenigde Staten een openlijk homoseksuele rapper als boegbeeld van de populaire 'queer rap scene'. Terwijl in Australië een geweldige band de nalatenschap van J Dilla nieuw leven inblaast, zet een duo in Londen de lijnen uit voor het post-dubsteplandschap. En terwijl producers in Nederland internationaal de popmuziek opschudden met opzwepende beats die putten uit alle genres tegelijk, pakt een nationale rapper een akoestische gitaar voor een definitieve zegetocht langs de hitlijsten. De overeenkomst tussen al deze acts: ze treden op tijdens Buma Rotterdam Beats, het sterk signalerende en veelzijdige muziekfestival dat dit jaar plaatsvindt op 14, 15 en 16 november op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad.

Naast Mr. Probz, Black Milk, Camo & Krooked en Rockie Fresh maakt de organisatie deze week ook de komst bekend van: de populaire Zuid-Afrikaanse dj Black Coffee, de Antwerpse rapster met Congolese wortels Coely, garage-dj Chaiba, de Nederlandse drum-'n-basspioniers Pamb & Harsh, Jeff Solo en de Londense zangeres Izzy Bizu.

Eerder bevestigde de organisatie de komst van de absolute livesensatie van dit moment Hiatus Kaiyote uit Australië, Ryan Hemsworth uit Canada, 'queer rapper' Zebra Katz uit de VS, electronic soul-belofte Quadron uit Denemarken, post-dubstepsensatie Mount Kimbie uit Londen, S O H N, rapper Oddisee (met band), Roses Gabor, Boaz van de Beatz presents Nouveau Riche Music, Gorgon City, rappers Watsky en WAX, Sevdaliza, Pink Oculus, SirOJ (live), Maydien, Dream Koala en D E N A uit Duitsland.

Buma Rotterdam Beats bestaat uit een dag- en avondprogramma. Overdag vindt een conferentie plaats voor internationaal industriepubliek en een uitgebreid programma voor nationaal talent, met workshops, interactieve Q&A's, beats en demo pitches, netwerkmomenten en zakelijke panels. 's Avonds presenteert het festival de nieuwste trends en bands en spraakmakende acts tijdens concerten, showcases en feesten. Passe-partouts en combitickets zijn verkrijgbaar via de website.

Voor meer informatie: www.beats.nl

Buma Rotterdam Beats wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en mede mogelijk gemaakt door Sena.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl