Sterren.NL Awards 2010 uitgereikt

16-12-2010 @ 22:42

Donderdag 16 december 2010 vond de tweede editie van het Sterren.nl Awards Gala plaats. Tijdens deze show zijn verschillende artiesten beloond met een Sterren.nl Award Het ging om de categorieën ‘Beste Artiest Nederlandstalig’, ‘Beste Artiest Anderstalig’, ‘Beste Nieuwkomer’, ‘Beste Videoclip’, ‘Beste Album’, ‘Beste Single’. Tevens is de ‘TrosKompas Oeuvre Award’ uitgereikt aan de artiest die zich al decennia inzet voor de Nederlandse muziek. Naast de Sterren.nl Awards is ook het jaaroverzicht van de Sterren.nl Top 20 bekend gemaakt.

De presentatie van dit gala was in handen van Sterren.nl VJ's Monique Smit, Tim Douwsma en Kees Tol. De televisieregistratie wordt op oudejaarsavond uitgezonden op het televisiekanaal Sterren24 en 2 januari op Nederland 1.

Helmut Lotti
reikte de TrosKompas Oeuvre Award uit aan Peter Koelewijn
De TrosKompas Oeuvre Award gaat dit jaar naar Peter Koelewijn. Het bronzen beeld werd uitgereikt door Helmut Lotti. De zanger en producer ontvangt de onderscheiding omdat hij van grote invloed is geweest op de ontwikkeling van het Nederlandse lied.
Peter Koelewijn is met recht de vader van Nederlandstalige Rock ’n Roll te noemen. Met hits als ‘Kom van het dak af’, ‘Klap maar in je handen’ en ‘Angeline’ laat hij Nederland trillen op haar grondvesten. Peter reageerde dolenthousiast op zijn prijs.

Jan Smit wint Sterren.nl Award voor ‘Beste Videoclip'
Terug in de tijd’ van Jan Smit is verkozen tot ‘Beste Videoclip’ op het Sterren.nl Awards Gala. Jan was helaas ziek, dus zijn vrienden Nick & Simon namen de prijs voor hem in ontvangst.

Sterren.nl AwardBeste Single’ gaat naar Marco en Guus
Guus Meeuwis en Marco Borsato hebben uit handen van Victor Reinier de Award voor ‘Beste Single’ ontvangen. De single ‘Schouder aan schouder’ heeft de nummer één positie bereikt in het jaaroverzicht van de Sterren.nl Top 20 en is daardoor de ‘Beste Single’ van 2010 geworden.
Marco en Guus waren blij verrast met de Award en vinden het een mooie bekroning op hun samenwerking.

De andere winnaars van de Sterren.nl Awards zijn:
Beste Album
Dromers en dwazen van 3JS

Beste Artiest Nederlandstalig
Nick & Simon

Beste Videoclip
Jan Smit "Terug in de tijd"

Beste Nieuwkomer
Wesley Klein

bron: http://awards.sterren.nl/