Soundgarden in september naar HMH Amsterdam

21-05-2013 @ 13:11

Soundgarden geeft op woensdag 11 september een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Soundgarden wordt beschouwd als een van de grootste grungebands uit de jaren '90, samen met Nirvana, Alice in Chains en Pearl Jam. De band werd al in 1984 opgericht, maar ze breken pas echt door met het uitbrengen van het voor een Grammy genomineerde album 'Superunknown' in 1994. De singles Black Hole Sun en Spoonman van dit album kregen beide een Grammy. In 1997 ging de band uit elkaar. Soundgarden heeft ondanks de jarenlange breuk wereldwijd meer dan 20 miljoen albums verkocht.

Vijftien jaar nadat de band uit elkaar ging, kwamen de rockgrootheden uit Seattle vorig jaar met het zeer goed ontvangen nieuwe album 'King Animal'.
Nu.nl over King Animal: "Het levert direct overtuigend bewijs dat het bandgeluid niet is weggeroest tijdens de lange periode van inactiviteit." En "Naarmate de schijf vordert wordt allengs duidelijk dat de groep zijn vreemde streken nog niet verleerd is."

In 2010 trad de band voor het eerst sinds het uit elkaar vallen in 1997 weer op onder de naam 'Nudedragons', een anagram van Soundgarden. De band speelde in hometown Seattle een setlist van anderhalf uur en tickets voor het concert waren binnen een kwartier uitverkocht.

De Zweedse rockers van Graveyard bewezen zich in 2012 al op Lowlands. Op 11 september zijn ze er ook bij, als support act van Soundgarden.

SOUNDGARDEN
+ support act Graveyard

Woensdag 11 september 2013
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://soundgardenworld.com/crookedSteps/index.html