Tien nieuwe namen Bospop 2018

25-01-2018 @ 16:01

Bospop heeft tien nieuwe namen aan het programma toegevoegd. Ook UB40 featuring Ali Campbell, Gary Clark Jr., The Mavericks, Paul Carrack, Bruce Hornsby & The Noisemakers, Racoon, Steve Earle & the Dukes, Lukas Nelson & the Promise of the Real, Particle Kid en Nona zijn bevestigd voor Bospop 2018. De 38ste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Ali Campbell bundelde zijn krachten met twee andere ex-leden van UB40, Mickey en Astro, en speelt de vele hits van de extreem succesvolle reggaeband in zalen over de hele wereld – van Red Red Wine tot Kingston Town. Campbell: “Voor mij draait het alleen om het promoten van reggae. Uiteindelijk maakt het de fans niet uit wat er allemaal achter de schermen gebeurt, want ze geven alleen om de muziek. En dat is precies wat we ze geven!”.

Gary Clark Jr. sleepte eerder een Grammy Award binnen voor zijn eclectische bluesrock en deelde het podium met grootheden als Eric Clapton, B.B. King en The Rolling Stones. De gitaarvirtuoos, zanger en liedschrijver speelt een unieke mix van muzikale stijlen.

Hier in Nederland kennen we The Mavericks vooral van de zonnige hit Dance The Night Away uit 1998. Tegen die tijd had de neotraditionele countryband echter al een hele poos succes in thuisland Amerika, dankzij een onweerstaanbare combi van stijlen als Americana, Tex-Mex, latin en rockabilly en de smaakvolle songwriting van frontman Raúl Malo.

Als zanger en toetsenist van Ace scoorde Paul Carrack in 1974 zijn eerste grote hit met het door hemzelf geschreven How Long. Later sloot hij zich aan bij Roxy Music, Squeeze en Mike + The Mechanics, werd een veelgevraagd sessiemuzikant en onderhield ondertussen ook nog een succesvolle solocarrière. Zijn repertoire is dus als een grabbelton vol hits.

Toen Bruce Hornsby in 1987 een Grammy Award won voor ‘best new artist’, heette zijn begeleidingsgroep nog The Range en had hij net de hitlijsten veroverd met The Way It Is. Het nummer groeide uit tot een ware evergreen. Ondertussen verkende Hornsby op zijn volgende albums uiteenlopende genres als jazz en bluegrass, en werd hij zelfs even lid van The Grateful Dead.

Meerdere 3FM Awards, een Edison, de Popprijs 2012 en een uitverkochte Ziggo Dome: Racoon is uitgegroeid tot een van de grootste bands van Nederland. Niet gek ook, want of ze nu in het Engels zingen of – zoals in de megahit Oceaan – in hun eigen taal, de muziek van de Zeeuwen is altijd volledig oprecht en meeslepend.

Ook dit jaar heeft de vrijdagavond van Bospop weer een fantastisch programma dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar met o.a. Jetbone, Musest, The Vipers en Symfo Classics.

Eerder werden ook al Live, a-ha. Billy Idol, Jonathan Jeremiah, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Venice, Graveyard, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Con Brio en Jetbone bevestigd.

Op Bospop treden 26 bands/artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

BOSPOP 2018

Zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 | Evenemententerrein A2 Weert Noord

Dagkaarten: € 69 (excl. € 3,- servicekosten)
Weekendticket: € 110 (excl. € 3,- servicekosten)
Camping: € 20 pp (excl. € 3,- servicekosten)
Campertickets: € 30 (excl. € 3,- servicekosten)
Groepskorting: bij de online aankoop van 10 tickets krijg je het 11de ticket gratis.

Bospop wordt mede mogelijk gemaakt door Lust For Life.