Benjamin Herman toont milde kant op nieuw album

08-03-2013 @ 21:00

Café Solo is de titel van het nieuwste werk van Benjamin Herman. Samen met Ernst Glerum (contrabas) en Joost Patočka (drums) is Benjamin Herman begin 2013 de studio ingedoken. Het is zijn dertiende solo-album en zijn tweede album met jazzstandards onder eigen naam. Het album verschijnt als digitale versie, op cd en vinyl.

Voor Café Solo wilde ik dat het geluid van mijn sax de focus zou zijn. Tijdens de eerste opnames ben ik in een stoel (!) gaan zitten. Joost en Ernst stonden achter mij opgesteld, ik leunde achterover en het ging als vanzelf. We besloten om de hele sessie op deze manier vast te leggen.’’

Op voortreffelijke wijze opgenomen, inclusief kwijl en valse lucht, is dit een kant van hem die niet eerder zo mooi is vastgelegd. Als bonus zijn twee in juli 2012 live op De Kring opgenomen stukken toegevoegd waar de Spaanse pianist Miguel Rodríguez op meespeelt.

Het album Café Solo is vanaf 29 maart zowel digitaal als op cd verkrijgbaar. Op iTunes is als bonus het stuk Finch Eye met componist en sopraansaxofonist Theo Loevendie (82) en de jonge pianist Dominic J Marshall (21) te downloaden. Het vinyl wordt eind april verwacht. Op 19 april wordt Café Solo officieel gepresenteerd tijdens het optreden van het Benjamin Herman trio in Bimhuis, Amsterdam.

tracklist:

01. Namely You (Gene de Paul, Johnny Mercer)
02. Reflections (Thelonious Monk)
03. Summertime (George Gershwin, DuBose Heyward)
04. Cabin In The Sky (Vernon Duke)
05. Isfahan (Ellington, Strayhorn)
06. Begin The Beguine (Cole Porter)
07. End Of A Love Affair (Edward C. Redding)
08. You've Changed (Bill Carey, Carl Fischer)
09. Yakhal' Inkomo (Winston 'Mankunku' Ngozi
10. Soy Califa (Dexter Gordon)

http://www.benjaminherman.nl/

https://twitter.com/Benjamin_Herman