Benjamin Herman komt met live album

09-01-2014 @ 11:09

Het nieuwe album van saxofonist Benjamin Herman, dat de titel Live draagt, verschijnt op vrijdag 24 januari en bevat unieke live opnames uit De Kring en Jazzfest in Studio/K. Live komt uit op cd en in digitale vorm.

Sinds 2007 speelt Benjamin Herman twee keer per maand op de Amsterdamse sociëteit De Kring. Meerdere van zijn albums, waaronder Campert, Hypochristmastreefuzz en Café Solo, zijn een direct gevolg van zijn muzikale activiteiten aldaar. Het nieuwste album Live bevat opnames die ter gelegenheid van het 90-jarige bestaan van de sociëteit ter plekke zijn gemaakt. Op zijn vorige album Café Solo stonden al twee stukken van die opnames en nu brengt hij op veler verzoek de overige stukken uit. Daarbij staan op Live twee tracks van het concert dat hij met zijn trio gaf op het Jazzfest in Studio/K, november 2013.

Naast zijn vaste ritmesectie met Ernst Glerum en Joost Patočka, speelt de Spaanse pianist Miguel Rodríguez mee. Rodríguez is de laatste anderhalf jaar huispianist bij de sessies op de Kring. Op het nummer Rednose Distrikt is tevens Joris Roelofs op formidabele wijze op basklarinet te horen.

Tour
18 januari Theater de Beun, Heiloo
19 januari Beauforthuis, Austerlitz
24 januari De Oosterpoort, Groningen
25 januari Bimhuis, Amsterdam (albumpresentatie)
26 januari Hothouse Redbad, Leeuwarden
31 januari De Warande, Turnhout (BE)*
09 februari Jazz in Zandvoort, Zandvoort
15 februari Windkracht 13, Den Helder
21 februari Perron 55, Venlo
04 maart Café Miles, Amersfoort*
04 april Sjor, Roggel
12 april Perdido, Hillegom*
13 april Cultuurhuis Doorn, Doorn
18 april De Doelen, Rotterdam

* Shows zonder pianist Miguel Rodríguez

http://www.benjaminherman.nl/

https://twitter.com/Benjamin_Herman

https://www.facebook.com/BenjaminHermanOfficial