Wende tekent deal bij BMG

07-03-2013 @ 20:37

Wende heeft een deal getekend bij BMG Rights Management. Haar nieuwe album getiteld ‘Last Resistance’ verschijnt op 10 mei via BMG. De release wordt voorafgegaan door een clubtour, waarin haar nieuwe, Engelstalige songs in hun meest naakte vorm te horen zullen zijn. De tour gaat eind maart van start in Heerlen. Begin 2014 zal ‘Last Resistance’ ook in Duitsland uitkomen.

Op dit vierde studio album, dat geheel in Berlijn werd opgenomen, laat Wende een andere kant van zichzelf horen. De met een Gouden Harp, 2 Edisons en een platina album bekroonde zangeres mixt pop, electro en theater op dit album, dat tevens haar eerste internationale samenwerking is. Zo werkte ze met producers Nackt (o.a. Apparat, Warren Suicide) en Tilman Hopf en het album werd gemixt door Michael Ilbert (o.a. The Hives, Royal Republiek, Pink) in de Hansa Studios.

Wende is voor BMG de tweede lokale signing op vlak van nieuwe recorded rechten, eerder al kondigde BMG Benelux de signing van Within Temptation aan.

Frank Bruens, managing director BMG Benelux: ‘Wende is een unieke en professionele artiest met een duidelijke eigen visie waar ze voor staat. Ik ben blij dat ze met haar nieuwe album voor BMG heeft gekozen en ik kijk uit naar een intensieve samenwerking.

Wende: 'Bij BMG werkt een zeer enthousiast, professioneel en inspirerend team. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en ze voelen zich uitgedaagd de diepte met me in te duiken en een avontuur aan te gaan. Ik verheug me enorm op de samenwerking, er gaan mooie dingen uit voortkomen.'

http://www.wende.nu/nl/home

http://www.facebook.com/fanpagewende

http://www.facebook.com/bmgbenelux