Wereldster Julio Iglesias 9 juni naar Ahoy Rotterdam

15-02-2013 @ 21:04

Julio Iglesias, de best verkopende Spaanse artiest ooit, komt naar Nederland. Zijn album '1', met daarop al zijn grootste hits, stond afgelopen jaar wereldwijd hoog in vele charts. Op zondag 9 juni 2013 komt de wereldster naar Ahoy Rotterdam.

De ondertussen 69-jarige Julio Iglesias ziet er nog steeds goed uit. Ooit stond hij tussen de doelpalen bij Real Madrid, tot een auto-ongeluk in 1963 een einde maakte aan zijn sportieve carrière. Een geluk bij een ongeluk, want Iglesias slaagde er vervolgens in om een ongeëvenaarde muzikale carrière uit te bouwen. In Nederland brak hij door met de single 'Un canto a Galacia' die door de toenmalige Radio Veronica dj en hopman Rob Out tot Alarmschijf werd gebombardeerd en daarmee de weg vrijmaakte voor een grote carriere en ook zijn 1e #1 hit voor hem werd. Hij verkocht wereldwijd meer dan 300 miljoen (!) albums, wat hem één van de 15 best verkopende artiesten uit de geschiedenis maakt.

‘Un Canto a Galicia’ (1972), 'Quiero' (1976), ‘Quiereme Mucho’ (1979), ‘Quiereme’ (1979), ‘To All The Girls I’ve Loved Before’ (w/Willie Nelson) (1984), 'All of you' (w/Diana Ross) (1984), 'Milonga sentimental' (1992), de lijst met Julio Iglesias-hits is ellenlang.

Voor zijn liveconcerten pendelt Julio Iglesias nog altijd van het ene continent naar het andere. Zijn live concerten brengen hem in 2013 van Rusland naar China en via Taiwan naar Europa. Reizen doet de man ondertussen wél in stijl, met zijn privévliegtuig.

In 2010 stapte Iglesias in het huwelijksbootje met het Nederlandse model Miranda Rijnsburger, met wie hij al vijf kinderen had. Hij heeft via zijn echtgenote dus ook een speciale band met Nederland.

Tickets voor het concert van Julio Iglesias op 9 juni 2013 in Ahoy Rotterdam zijn te verkrijgen via De Nationale Theaterkassa online

http://www.julioiglesias.com/

downloadlink album 'Volume 1"