Nieuw, akoestisch album van Jan Smit: Unplugged - de Rockfield sessies

22-10-2013 @ 22:08

Vrijdag 25 oktober verschijnt de nieuwe CD/DVD van Jan Smit, Unplugged – De Rockfield Sessies, met daarop akoestische versies van zowel tien van zijn Nederlandstalige als vijf van zijn recente Duitse liedjes. De DVD, een complete documentaire over de opnamen in Wales, bevat zowel de registratie van alle songs als opnamen, waarin Jan meer vertelt over de liedjes en waarom ze hem zo dierbaar zijn.

Het nieuwe album is kort voor de zomer opgenomen in de beroemde Rockfield Studios in Wales. De idyllische studio heeft in de loop der tijd grote namen op bezoek gehad als Coldplay, Queen, Oasis, Simple Minds, Manic Street Preachers en Black Sabbath. Een legendarische studio waar precies die bijzondere sfeer hangt die Jan zocht voor dit album.

Als voorloper is het akoestische juweeltje 'Leeg om je heen' begin oktober uitgebracht. Deze single bevat als speciale extra track het duet met Julio Iglesias, getiteld To All The Girls I’ve Loved Before, dat eerder dit jaar live werd opgenomen in Ahoy.

Theatertour

Dit najaar gaat Jan Smit voor het eerst de theaters in. Vanaf half november zal hij, eveneens in kleine bezetting, optredens verzorgen in meer dan 40 theaters in Nederland en België. Een overzicht van alle shows is terug te vinden op de agenda van de website van Jan Smit.

www.jansmit.com