Caro Emerald, Andy Burrows en meer voor Dauwpop

07-02-2013 @ 20:51

De organisatie van Dauwpop heeft 14 nieuwe namen bekendgemaakt voor het festival op 9 mei a.s.. Het gaat om Caro Emerald, Therapy?, Andy Burrows, Frank Turner & The Sleeping Souls, Vanderbuyst, Sidney Samson, Sjaak, Baskerville, Nobody Beats The Drum, Sabotage, Bass Drum Of Death, Sir Yes Sir, Broken Brass Ensemble en Bökkers.

Caro Emerald is natuurlijk de nieuwe koningin in de Nederlandse muziek. In Nederland, maar ook in het buitenland is ze uitermate succesvol.

Uit het Verenigd Koninkrijk komen Andy Burrows, Therapy? en Frank Turner & The Sleeping Souls over. Andy Burrows kun je kennen als drummer van Razorlight (hij schreef hun grootste hit America), maar zijn solocarrière gaat ook hard met hits als Keep on Moving On en Hometown.
Frank Turner begon in een punkband, maar speelt nu ook solo. Zijn mix van punk en folk zorgt voor uitzinnige menigtes. Op Dauwpop speelt hij met zijn begeleidingsband The Sleeping Souls. En het is de enige Nederlandse show van Turner dit jaar!
Therapy? zal de harten van menig rockliefhebber harder doen kloppen. Sinds 1989 al aan het front te vinden.

Sidney Samson, Sjaak, Baskerville, Sabotage en Nobody Beats The Drum zullen de Dancekuil om gaan toveren tot een kolkende massa.

Liefhebbers van garagerock zullen Bass Drum Of Death niet overslaan. Helemaal uit de USA komt deze band over om eens flink gas te gaan geven.

Gas geven zal ook gedaan worden bij Bökkers. Deze heren zijn niet vies van een flinke portie rock ’n roll. Ze zullen ook nog eens hun nieuwe album presenteren op Dauwpop!

Oldschool hardrockers kunnen hun hart ophalen bij Vanderbuyst. Dit Nederlandse trio tourde al met de grootste bands en heeft fans over de hele wereld.

Nieuw talent is er natuurlijk ook te ontdekken. Zo komt uit België Sir Yes Sir. Dit opkomende bandje speelde o.a. al bij Giel op 3FM.

Broken Brass Ensemble is een brassband in de New Orleans stijl. Maken overal op het terrein een feestje!

Met deze toevoegingen is het programma bijna rond.

De voorverkoop voor Dauwpop is reeds begonnen via www.dauwpop.nl en de lokale adressen. Tickets kosten €45, een kinderticket (8 t/m 14 jaar) kost €10.

Check: www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws. Of kijk op facebook.com/dauwpophellendoorn. Dauwpop is ook te volgen op Twitter: twitter.com/dauwpop of #dauwpop.

PROGRAMMA DAUWPOP 2013 o.a.:
Kaiser Chiefs
Will & The People
Caro Emerald
Frank Turner & The Sleeping Souls
Don Diablo
Kensington
Blaudzun
Andy Burrows
Claw Boys Claw
Balthazar
De Kraaien
Traumahelikopter
Jacco Gardner
Sidney Samson
The Horse Company
Douwe Bob
Therapy?
John Coffey
Vanderbuyst
Sjaak
Baskerville
Nobody Beats The Drum
Sabotage
Bass Drum Of Death
Bökkers
Dj De Rooie Neger
Broken Brass Ensemble
Sir Yes Sir

Dauwpop Hellendoorn
Hemelvaartsdag / donderdag 9 mei 2013
Terrein a/d Luttenbergerweg
Ticketprijs: €45 (excl. servicekosten).
Kinderticket (8 t/m 14 jaar): €10 (excl. servicekosten)
www.dauwpop.nl

https://twitter.com/Dauwpop