Dauwpop kondigt nieuwe namen aan

18-01-2013 @ 11:30

De organisatie van Dauwpop heeft acht nieuwe namen aangekondigd, nl. Claw Boys Claw, Douwe Bob, De Kraaien, Balthazar, Jacco Gardner, Traumahelikopter, John Coffey en De Rooie Neger.
Eerder werden al onder andere Kaiser Chiefs, Will and the People, Blaudzun en Kensington werden bevestigd.

Claw Boys Claw is een stukje cultuur dat elke (toekomstig) muziekliefhebber moet kennen. Nederlandse garagepunk van een heel karakteristieke band. Al bijna 30 jaar bezig en ondanks een paar tussenpozen nooit helemaal weggeweest. In 2013 komt een nieuw album uit, getiteld Hammer.
Een Belgisch poppareltje die in oktober 2012 hun tweede album Rats uitbracht: Balthazar. De band begon al in 2004 met spelen, maar brak in 2007 door met het uitbrengen van single This Is A Flirt. Debuutalbum Applause uit 2010 bevestigde de status van de band. Met (uitverkochte) shows door heel Europa bleef de ster rijzen.
De Kraaien zijn de gemaskerde heren Prins Clit in Paanham, Neurbert el Halt & Bernd Ganzebev. Met hun onnavolgbare teksten op hun keiharde beats weet je soms niet of ze het nou menen of dat je in de maling wordt genomen. Scoort momenteel een grote hit met Ik Vind Je Lekker.
Douwe Bob werd glorieus uitgeroepen tot “beste singer-songwriter van Nederland” in het gelijknamige televisieprogramma. Single Multicoloured Angels werd een hit en zorgde bijna voor nationaal kippenvel bij de presentatie in het eerder genoemde tv programma. Als band neemt hij de begeleidingsband van Tim Knol mee.
Traumahelikopter is HET nieuwe rock ’n roll lievelingetje van Nederland. Met totale onbevangenheid, tomeloze energie en ongrijpbare ‘schijt aan alles’ mentaliteit spelen ze alles aan gort. Op Noorderslag kwam letterlijk(!) het plafond naar beneden.
Na een zeer goed 2012, gaan de mannen van John Coffey er in 2013 nog een schepje bovenop doen. Met hun harde mix van punk, rock en hardcore spelen ze elke club en festival plat.
Jacco Gardner is nog maar 24 jaren jong, maar klinkt alsof iemand een LP uit de jaren ’60 op heeft gezet van Syd Barrett, Curt Boettcher of Brian Wilson. Met zijn Baroque pop is hij opvallend bezig, zeker wanneer internationale grootheden als NME, Pitchfork en The Guardian over je schrijven dan ben je wel heel hot en hip.
Hits, niks anders dan hits draait dj De Rooie Neger. Van classics tot Nederlandstalig, van punk tot pop, niets is te dol. Als het maar dansbaar is!

De voorverkoop is reeds begonnen via www.dauwpop.nl. Tickets kosten €45, een kinderticket (8 t/m 14 jaar) kost €10.

Dauwpop Hellendoorn
Hemelvaartsdag / donderdag 9 mei 2013
Terrein a/d Luttenbergerweg

www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws.

www.facebook.com/dauwpophellendoorn.

Dauwpop is ook te volgen op Twitter: www.twitter.com/dauwpop of #dauwpop.

PROGRAMMA DAUWPOP 2013 o.a.:
Kaiser Chiefs
Will and the People
Blaudzun
Don Diablo
Kensington
Claw Boys Claw
Douwe Bob
De Kraaien
Balthazar
Jacco Gardner
The Horse Company
Traumahelikopter
John Coffey
De Rooie Neger
- Much more to come -