Rupert Blackman tekent contract bij [PIAS]

06-09-2012 @ 20:28

Muzieklabel [PIAS] meldt dat er een contract gesloten is met Rupert Blackman. Op 7 september 2012 is de EP ‘Night And Day’ uitgebracht, die hij samen met zijn band heeft opgenomen. De EP is een proloog op het debuutalbum dat begin 2013 uit zal komen.

Op de EP ‘Night And Day’ staat naast de eerste single ‘Night and Day’, ook twee andere album tracks en de song ‘Come Over Tonight’ op, die exclusief op deze EP wordt uitgebracht. Producer Martijn Groeneveld (Blaudzun, a balladeer, Solo, Lucky Fonz III en Mathilde Santing) produceerde en mixte de EP. Het artwork is gemaakt door Rahi Rezvani, een zeer breed gewaardeerd fotograaf en kunstenaar (die o.a. samenwerkte met James Blake en Bloody Beetroots), die Blackman als geen ander op beeld weet te vangen.

Live valt Blackman vooral op door zijn eigen sound en zijn indrukwekkende voordracht. Ook zangeres Anouk werd hierdoor gegrepen, toen zij hem op straat zag optreden. Reden voor haar om hem uit te nodigen om in haar voorprogramma te staan tijdens acht theatershows, die helaas voor onbepaalde tijd werden uitgesteld. Blackman heeft inmiddels honderden shows gegeven. In de grote concertzalen van Nederland, in de kleinste bruine café’s en nog altijd op straat. Waar hij ook staat, Blackman is zichzelf, de sfeer is intiem, het publiek is enthousiast. Zolang hij kan optreden en er mensen zijn die naar hem komen luisteren, is hij een tevreden mens. Het grote publiek moet hem nog ontdekken, maar de reacties op zijn website en Facebook pagina voorspellen dat dat moment niet lang meer op zich zal laten wachten. Er hangt een ware “buzz” rondom zijn talent.

Op 17 september is Rupert Blackman te zien in De Wereld Draait Door.

http://www.rupertblackman.com/

https://twitter.com/rupertblackman

downloadlink Night and day