Keane, Anouk, The Analogues, Douwe Bob, Palaye Royale & meer naar Pinkpop 2024

29-01-2024 @ 11:21

Aan het programma van Pinkpop 2024 zijn 19 nieuwe namen toegevoegd. Op de Pinkpop podia zijn aankomende juni optredens te zien van Keane, Anouk, The Analogues, Babymetal, Corey Taylor, De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, The Interrupters, Palaye Royale en 10 andere namen, waaronder de eerste Stage 4 acts. Deze artiesten sluiten zich aan bij eerder aangekondigde headliners Ed Sheeran, Calvin Harris en Måneskin en ook reeds bekendgemaakte optredens van o.a. Nothing But Thieves, Sam Smith, Avril Lavigne, Hozier, Limp Bizkit, Greta van Fleet, Louis Tomlinson, Royal Blood en Pendulum (live).

Pinkpop vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni. De ticketverkoop verloopt via Ticketmaster.

KEANE keert terug naar Pinkpop! De feestvreugde op vrijdag wordt vergroot met een mooi jubileum; het is dit jaar namelijk twintig jaar geleden dat Keane's debuutalbum 'Hopes and Fears' uitkwam. Nadat de band komende april in Amsterdam heeft opgetreden, kunnen fans zich op Pinkpop tegoed doen aan o.a. ‘Somewhere Only We Know’, ‘Everybody’s Changing’ en talloze andere Keane-klassiekers.

De afgelopen 25 jaar heeft ANOUK veel gedaan, maar stilzitten hoort daar niet bij: in haar carrière heeft ze zo ongeveer elke prijs gewonnen die er in haar vakgebied te winnen is, heeft ze een flinke stapel albums uitgebracht, waaronder het orkestrale (veertiende) album ‘Deena & Jim’ uit 2023 én heeft ze al zeven keer op Pinkpop opgetreden. Op Pinkpop zaterdag vestigt Anouk opnieuw haar record als artiest die het vaakst heeft opgetreden op Pinkpop: dat wordt namelijk de achtste keer!

Pinkpop vrijdag komt er naast o.a. Måneskin, Keane, Avril Lavigne en Royal Blood ook hooggeëerd bezoek uit Japan. Als uitvinders van kawaii metal mixt BABYMETAL heavy metal en J-pop door elkaar, waarmee zij in no-time een enorme fanschare voor zich hebben gewonnen. Ook niet vies van het mixen van stijlen is PALAYE ROYALE, die in 2019 al op Pinkpop bewezen dat zij geboren zijn om op te treden. Hun aanstekelijke mix van artrock, glampunk en Britpop zorgt ongetwijfeld voor de nodige commotie in Landgraaf. Van eigen bodem komt S10, artiestennaam van Stien den Hollander, die inmiddels niet meer weg te denken is uit de Nederpop. Nummers als ‘Adem Je in’ en ‘De Diepte’ zijn diepgeworteld in het Nederlandse muzieklandschap en klinken straks over de Pinkpopweide om bezoekers in het hart te raken. Voor wie behoefte heeft aan wat gitaargeweld is er SKINDRED die met hun crossover van metal, reggae, punk en hiphop steevast ieder publiek meekrijgen.

Op Pinkpop zaterdag staan naast onder meer Calvin Harris, Nothing But Thieves, Anouk, Louis Tomlinson en Pendulum (live) ook THE ANALOGUES op het programma, die hun debuut maken op het festival. Met uitvoeringen van The Beatles albums die nooit live door The Beatles zelf zijn uitgevoerd, zijn The Analogues in binnen- en buitenland razend populair. Ook voor het eerst (solo) op Pinkpop is COREY TAYLOR: rock- en metallegende die zijn sporen al ruim heeft verdiend als frontman van zowel Slipknot als Stone Sour. Bewapend met solo materiaal ziet Pinkpop hem in een nieuw licht. Als vaste waarde op festivals komt DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG zorgen voor een feestje in het Zuiden. Niet alleen meezingers als ‘Sterrenstof’, ‘Tante Lien’ en ‘Manon’ zorgen voor een zegetocht van deze Nederlandse succesformule, ook het achtste album ‘Moderne Manieren’ bereikte vorig jaar met gemak de hitlijsten. Meer meezingers van Nederlandse bodem komen van DOUWE BOB, die inmiddels al weer twaalf jaar geleden doorbrak en sindsdien hits op ons afvuurt in sneltreinvaart, waaronder meest recente single ‘Nothing To Lose’. 

Op zondag komt een dosis fijne ska-punk uit Los Angeles in de vorm van THE INTERRUPTERS, die van elke locatie waar zij optreden een feestje maken. The Interrupters voegen zich bij o.a. Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Limp Bizkit en Greta van Fleet.

Ook zijn de eerste namen voor Stage 4 bekendgemaakt. Op vrijdag treedt Noorse popsensatie DAGNY op. Dagny scoorde internationale eigen hits en ze werkte niet alleen samen met artiesten als Kygo, Seeb en The Wombats; ook schreef ze mee aan Katy Perry’s super aanstekelijke track ‘Never Really Over’. FLEDDY MELCULY walst Pinkpop deze dag op fenomenale wijze plat. De Vlaamse metalband scoorde in 2016 een instant hit met hun eerste single ‘T-shirt van Metallica’ en is na bezoeken aan vele festivals nu meer dan klaar om Pinkpop headbangend door hun set te loodsen. Nog meer Vlaamse klanken komen van POMMELIEN THIJS. In 2020 scoorde zij samen met Jaap Reesema een enorme hit in België en Nederland met de single ‘Nu Wij Niet Meer Praten’. Tijdens haar optreden trakteert Pommelien Thijs het Pinkpop publiek tevens op catchy popsingles en daarmee is ook deze alleskunner een must-see op Pinkpop vrijdag. Voor een heerlijk optreden gevuld met soulvolle popsongs kan het publiek terecht bij MELL VF, waarvan dit jaar een vierde album op komst is.

Zaterdag verwelkomt Pinkpop LOTTERY WINNERS op Stage 4, die garantie bieden voor een hartverwarmende show vol positief gestemde indiepop songs. Eerder stond Groningse band THE VICES al in het voorprogramma van Nothing But Thieves, en na warmgedraaid te hebben tijdens een eigen Amerikaanse tour, doen ook zij het podium aan. Op Pinkpop zondag staat TALK op de Stage 4 bühne: een Canadese singer-songwriter die met zijn debuutsingle ‘Run Away To Mars’ in 2022 viral ging op TikTok. Kiezen tussen emotionele ballads of pop- en rockanthems hoeft niet, TALK serveert beiden. Ook YN YN pakt op hun beurt het podium en haar publiek in met een exotische mix van afrobeat, disco, funk, elektronica en Japanse popinvloeden waarop stilstaan niet mogelijk is.

Met de toevoeging van deze 19 nieuwe namen staat de teller voor Pinkpop 2024 op 46 bevestigde namen. In de komende maanden worden er nog meer namen aangekondigd.

Tot nu toe bevestigd voor Pinkpop 2024:

Vrijdag 21 juni: Måneskin, Keane, Avril Lavigne, Royal Blood, Acda en de Munnik, Babymetal, Cian Ducrot, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Palaye Royale, Polyphia, S10, Skindred,  Tinlicker, Dagny, Fleddy Melculy, Mell VF, Pommelien Thijs, Jiri11

Zaterdag 22 juni: Calvin Harris, Nothing But Thieves, Anouk, Louis Tomlinson, Pendulum (live), Against The Current, The Analogues, Corey Taylor, De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, Froukje, Lauren Spencer Smith, Lottery Winners, The Vices, Gideon Luciana

Zondag 23 juni: Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Limp Bizkit, Greta van Fleet, Calum Scott, Davina Michelle, The Interrupters, James Arthur, Jane's Addiction, Loreen, TALK, Yn Yn

Tickets:
De reguliere ticketverkoop voor Pinkpop 2024 is reeds gestart. Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster. Weekendtickets (3 dagen incl. camping): €290 (incl. €10 servicekosten) en dagtickets: €145 (incl. €10 servicekosten). Na het succes van de afgelopen edities zijn er ook dit jaar Wilhelmina Sky Deck arrangementen en Glampink accommodaties beschikbaar. Nieuw dit jaar zijn de Tuinterras tickets en de Groepsplekken en Vaste Gast-tickets op de campings. Kijk voor alle ticketsoorten en prijzen op www.pinkpop.nl. Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van mobiele tickets. Met mobiele tickets kunnen tickethouders hun digitale ticket terugvinden in hun Ticketmaster-account.