Together: ADE special met oa Chase & Status, Nero, Sub Focus, Noisia, Feed Me

30-08-2012 @ 16:27

Tijdens de 17e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) zal Nederlands grootste dubstep en drum'n bass event 'Together' plaatsvinden. Op zaterdag 20 oktober staan dj-sets van onder andere Chase & Status, Nero, Sub Focus, Noisia, Feed Me en Major Look geprogrammeerd in de Heineken Music Hall, Amsterdam.  

Nog geen maand na de closing parties in Amnesia, Ibiza, strijkt het ‘Together’ concept, dat bekend staat de beste DJ’s en live electronic acts samen te brengen, speciaal voor een ADE Special in onze hoofdstad neer. Bass music staat centraal voor deze editie van ‘Together’.

Het Britse duo Chase & Status is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gevraagde artiesten in de wereld van drum’n bass. Met optredens op Lowlands, het Engelse Glastonbury en het Amerikaanse Coachella is een dj set van deze crossover act onmisbaar op het komende ADE.

Het publiek kent Nero vooral van de singles ‘This Way’ en ‘Promises’ maar het producersduo staat ook bekend om hun remixkunsten voor artiesten als The Streets, La Roux en Deadmau5. Naast dikke platen heeft Nero ook al een aantal Beatport Awards op zak voor onder andere Best Dubstep Artist en Best Dubstep Track.

Ontdekt door Andy C en gestrikt voor zijn label Ram Records is Sub Focus een begrip in de drum’n bass scene. Met grepen uit dubstep, techno, electro en fidget house creëert hij een uniek geluid. Vorig jaar produceerde hij de single ‘Kickstarts’ voor de Britse zanger Example. Het nummer bereikte de top 3 positie in de Engelse charts.

Naast acts uit de UK is ook Groningse grootheid Noisia aanwezig. De driemanformatie is al sinds 2003 actief in het produceren van muziek. Inmiddels staan er meer dan 50 singles, het album ‘Split The Atom’ en drie eigen labels op hun naam.

Feed Me is het electro, house en breaks project van drum’n bass gigant Spor (Jon Gooch). Na remixes van onder andere Gorillaz, Chris Lake en Muse heeft de Londenaar, onder het label van Deadmau5, zijn eerste album ‘Feed Me's Big Adventure’ uitgebracht.

Als traktatie toe staat Major Look op het programma. Een project van het duo Crystal Clear en Stapleton dat door de jaren heen heel wat support verwierf vanuit de underground en nu ook gedraaid wordt op Britse BBC Radio One.

Meer namen zullen binnenkort worden aangekondigd.

Together - ADE Special met Chase & Status, Nero, Sub Focus , Noisia, Feed Me, Major Look en meer

Zaterdag 20 oktober 2012
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 30,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 22.00 uurDe kaartverkoop start aanstaande zaterdag 1 september om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 - 300 1250 (45 cpm).

http://www.chaseandstatus.co.uk/
http://www.thisisnero.com/
http://www.subfocus.com/
http://www.noisia.nl/
http://www.feedme.uk.com/
http://www.itsmajorlook.com/

https://twitter.com/ADE_NL

http://www.amsterdam-dance-event.nl/