Record aantal bezoekers verwacht bij Amsterdam Dance Event

10-10-2012 @ 18:46

Internationale danceindustrie volgende week bijeen in hoofdstad
Ruim 200.000 bezoekers verwacht op records brekende 17e editie Amsterdam Dance Event

Amsterdam is van 17 tot en met 21 oktober -vijf dagen lang- hét middelpunt van de internationale danceindustrie, wanneer de 17e editie van het dit jaar alle records brekende Amsterdam Dance Event (ADE) plaatsvindt. Het ADE is al jaren het grootste internationale clubfestival en 's werelds belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek. Deze editie, die woensdag 17 oktober aftrapt en duurt tot en met zondag 21 oktober, is er één waarop de schaal nog eens verder wordt vergroot, met de grootste artiesten, speciale evenementen voor de meest uiteenlopende doelgroepen en naar verwachting 200.000 festivalbezoekers en meer dan 3.500 muziekprofessionals uit maar liefst 65 landen.

ADE is voor artiesten en muziekprofessionals al jaren hét festival op de kalender waar de rest van de afspraken omheen gepland wordt. De hoofdstad verwelkomt volgende week dan ook ruim 1.700 artiesten, waaronder grote namen uit Nederland als Armin van Buuren, Afrojack, Joris Voorn, Junkie XL en Laidback Luke, en de belangrijkste namen uit de internationale dancescene, zoals David Guetta (FR), Fatboy Slim (GB), Richie Hawtin (CA), Paul van Dyk (DE) en Chase & Status (GB). Ook de grootste dancefeesten en evenementen organiseren tijdens het ADE speciale edities in de hoofdstad, soms op spectaculaire schaal, zoals Headhunterz en Dirty Dutch in de Ziggo Dome, drie dagen Awakenings in de Gashouder, en de bekendmaking van de toonaangevende Top 100 van DJMag in de Convention Factory. Daarnaast zijn er optredens in een voor de artiest unieke locatie, zoals Afrojack die met zijn 'Jacked' in Paradiso staat, het optreden van Junkie XL in het Concertgebouw, Solomun in Schram Studio's, Hed Kandi in het Muziekgebouw aan 't IJ en diverse labelshowcases in de CUE Bar. In totaal staan tijdens ADE ruim 300 dance-evenementen gepland in de avonduren, in ruim 75 clubs; een record dat het internationale belang van het festival op de internationale dancekalender nog eens onderstreept.

Ook in het dagprogramma zet ADE nieuwe en ambitieuze stappen. De dancescene is op dit moment cultureel en economisch toonaangevend als nooit tevoren in de internationale muziekindustrie. En het ADE is in deze scene traditiegetrouw het belangrijkste zakenplatform in de wereld. Het dagprogramma biedt op zes verschillende locaties een breed pallet aan conferenties en netwerkmomenten die ingaan op muziek en technologie, VJ's en visuals, hardere dance-stijlen, nieuw talent, educatie van studenten en alle aanverwante onderwerpen. Voor de diverse doelgroepen zijn meer dan ooit binnen het programma van ADE aparte en volledig op de bezoekers toegespitste onderdelen opgezet. Zo is er het speciale Hard Dance Event voor de hardere stijlen; ADE University met een drie dagen durend propvol programma waarin artiesten en toonaangevende professionals uit de scene unieke lezingen, presentaties en interviews geven aan een selecte groep aankomende muziekprofessionals; het bekende ADE Next voor jong muzikaal talent en het Music and Bits-programma dat focust op de nieuwste ontwikkelingen online. Een gloednieuw initiatief is het veelbelovende ADE Playground, dat voor de festivalbezoekers dag en nacht op het ADE met elkaar verbindt. ADE Playground biedt alle clubbers in het bezit van de speciale ADE CARD overdag een enorm programma-aanbod op meer dan 20 locaties in de stad, met exposities, winkelacties, pop-up stores, filmvertoningen, goodies en verrassingsacties die verweven zijn met de dancecultuur in al haar facetten.

Het conferentiegedeelte van het ADE is al jaren de plek waar de plannen, contacten en projecten ontstaan die de dancescene in het jaar daarna domineren. Het internationaal hoog aangeschreven dagprogramma, dat het speelveld bestrijkt van het meest beginnende talent tot de absolute top van de industrie, van start-up's en studenten tot de superster-dj en de CEO, is dan ook voor de vijfde keer achter elkaar stijf uitverkocht. Het ADE ontvangt ook dit jaar een enorme delegatie toonaangevende gasten vanuit de internationale muziekindustrie. Het ADE is voor hen de plek bij uitstek om in grote en meer intieme sessies bij workshops, masterclasses, interactieve Q&A's, paneldiscussies en andere netwerksessies de laatste ontwikkelingen te bespreken en belangrijke nieuwe zakencontacten te leggen.

Het ADE vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober en wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdam-dance-event.nl