BMG tekent exclusieve overeenkomsten met Jungle by Night en Michiel Borstlap

17-07-2012 @ 21:14

BMG Rights Management tekent een wereldwijde publishingdeal met afrobeat sensatie Jungle by Night en pianovirtuoos Michiel Borstlap.

Het negenkoppige afrobeat orkest Jungle by Night uit Amsterdam bracht in april jongstleden het eerste album uit. “Hidden” werd gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso en wordt erg goed ontvangen door de media.

In 2011 bracht het jonge collectief al een EP uit op het Kindred Spirits label, waarna ze een ongekend vol festivalseizoen hadden. Dit jaar is de band zowel binnen als buiten Nederland op een indrukwekkend aantal festivals weer goed vertegenwoordigd.

Michiel Borstlap is al jaren een veelgevraagd pianist en componist. Zijn werken zijn opgenomen door o.a. Herbie Hancock en Wayne Shorter, ook werkte hij samen met Pat Metheny, Les Paul en George Duke. Daarnaast schreef hij een opera voor de emir van Qatar. In de afgelopen jaren bracht hij meerdere succesvolle albums uit, waarvan ‘Blue’ en ’88’ de meest recente zijn.

BMG laat weten blij te zijn met deze twee toevoegingen aan haar lokale roster en kijkt erg uit naar deze exclusieve samenwerkingen voor de komende jaren.

http://www.bmg.com/news/