eilân: Eerste editie meerdaags festival op Terschelling

05-02-2019 @ 19:30

Te midden van bos en duin en naast een meertje op Terschelling vindt deze zomer 'eilân', een nieuw muziekfestival van Mojo en Chasing the Hihat plaats. Liefhebbers van elektronica en alternatieve pop worden na een boottocht naar de wadden ontvangen op een kleinschalig festival met grootse ambitie. Midden in de natuur treden artiesten als Maribou State, MCDE dj set, Jungle by Night en Apparat van 12 tot en met 15 september op in intieme setting.

Het eilandgevoel staat centraal op het bewust kleinschalig opgezette eilân, dat een strak gecureerd en smaakvol muziekprogramma op een idyllische plek op Terschelling neerzet. Tijdens het festival kunnen de bezoekers verspreid over vier festivaldagen genieten van goede muziek, creatieve programmering, een prachtige omgeving en elkaar.

Het festival telt drie podia waar artiesten worden geprogrammeerd die zich op het snijpunt tussen meerdere genres bevinden. Het Britse duo Maribou State komt voor de gelegenheid met een meerkoppige band opdraven, iets wat men van de Nederlandse afrobeat en funk-band Jungle by Night ook wel gewend is. Liefhebbers van meeslepende indie electronica kunnen terecht bij de live show van Apparat, die na het enorme succes van zijn collaboratieproject Moderat weer solo aan de weg timmert. Smaakmaker MCDE dj set zorgt samen met o.a. gerenommeerde Rush Hour labelbaas Antal voor een spannend DJ-programma. De Britse DJ, acid jazz-muzikant en beeldend kunstenaar Mr. Scruff geeft het programma meer kleur, net als de techno van Colin Benders met zijn modular synths. Verder op het voorlopige programma: Weval Duo, Portico Quartet, DJ Dustin, Map.ache, David Vunk & Tom Trago, The Mauskovic Dance Band, Cubicolor live, Olaf Boswijk, Luwten, Young Marco, Titia, Karel, Otzeki, Inner River, Some Chemistry, upsammy, RadioRadio en Bakkie Bakkie. Meer namen worden later aangekondigd.

Om te borgen dat dit eigen universum voor alle bezoekers dezelfde ervaring biedt, worden alleen weekendkaarten verkocht. De kaartverkoop voor eilân start donderdag 14 februari om 10:00 uur. Early Bird tickets voor het nieuwe festival zijn €99,- per stuk exclusief camping. Het early bird-tarief geldt zolang de voorraad strekt, hierna kosten kaarten €109,-. en de late beslissers betalen € 119,-. Voor eilân geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Aansluitend aan het knusse festivalterrein bevinden zich twee campings en een bungalowpark die via de festivalwebsite te boeken zijn. Een plaats op de campings bedraagt 40 euro per persoon voor vier nachten. Informatie over andere accommodatieopties is te vinden op eilan.nl/accommodatie.
Ga voor meer informatie naar www.eilan.nl en volg eilân op Facebook en Instagram.
eilân
Donderdag 12 t/m zondag 15 september 2019, Terschelling

Kaartverkoop start donderdag 14 februari om 10 uur via www.eilan.nl/tickets
Early Bird ticket: € 99 ( excl. servicekosten) / Regular festivalticket: € 109 ( excl. servicekosten) / Late festivalticket: € 119 (excl. servicekosten)