Nicki Minaj in oktober terug naar Amsterdam Ziggo Dome

19-06-2012 @ 08:49

Op 15 oktober keert Nicki Minaj terug naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, dat maakten Daniel Lippens en Ivo van Breukelen 18 juni bekend tijdens de Avondploeg op SLAM!FM. Nicki Minaj stond de Young Money femcee op 18 juni al voor een uitverkocht Heineken Music Hall. 

Het leven van de 29-jarige Nicki kwam in een stroomversnelling toen haar debuutalbum 'Pink Friday' in 2010 uitkwam en platina werd. Van alle vrouwelijke rappers ooit zong zij de meeste singles de hitlijsten in. Daarnaast kreeg zij als eerste artiest zeven singles tegelijkertijd in de Billboard Hot 100. Ze toerde dwars door de VS, samen met vriend en mentor Lil Wayne, met de I Am Music II tour die overal uitverkochte zalen trok. Het publiek was ook razend enthousiast toen ze optrad als special guest bij de tournee van Britney Spears in de VS. Daarnaast won ze diverse prijzen, waaronder Beste hiphopvideo tijdens de 2011 MTV Video Music Awards, Favoriete rap/hiphop album en Favoriete rap-hiphopartiest bij de American Music Awards in hetzelfde jaar. Ook ontving Nicki onlangs drie Grammy-nominaties voor de categorieën Beste nieuwe artiest, Beste rapoptreden en Beste rapalbum.

Nicki’s nieuwe album 'Pink Friday: Roman Reloaded', ondergebracht bij Young Money/Cash Money, kwam afgelopen april uit. Haar single ‘Starships' dat inmiddels platina is in Nederland, werd geproduceerd door de Grammy-winnende producer, artiest en songwriter RedOne, die internationaal 35 hitsingles heeft geproduceerd, waaronder 18 #1-hits voor artiesten als Lady Gaga, Jennifer Lopez, Usher en Mary J Blige, om er maar een paar te noemen. Met Starships en de gloednieuwe single 'Pound The Alarm' lijkt Minaj rechtstreeks in het clubgebied te belanden, dus: veel synthesizers, een aanstekelijk refrein en dito breakdowns.

NICKI MINAJ - Pink Friday Tour

Maandag 15 oktober 2012
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: €50,- (excl. servicekosten)

http://mypinkfriday.com/