Nieuw materiaal van Petra Lugtenburg

07-08-2012 @ 22:19

In de jaren '80 combineerde zangeres Petra Lugtenburg haar studie met muziekmaken in de uit Haarlem afkomstige band Cloud Nine. Hun enige album 'Waterland' (label: Ariola) dat in 1985 verscheen, maakte veel indruk en de titelsong van het album kreeg veel support. Dat album werd geproduceerd door Robert-jan Stips en Henk Hofstede van The Nits. Vervolgens zingt Petra weer op het album 'Henk' van the Nits.

Vervolgens werkt ze mee aan muziekprojecten van o.a. Saskia Laroo, Tom America, Eric van den Brink. Ook speelt ze in de band Siobhan. Haar eerste solo album 'Shellfire' (1998) wordt geproduceerd door de Canadees Bryant Didier samen met ex-Gotcha gitarist Piet van Steenis. En ook een optreden tijdens North Sea Jazz in 1998. In de jaren erna wordt rustig gewerkt aan een vervolg. Samen met gitarist Freek van Calsteren legt ze de basis voor 'On the road'.

Onderweg zijn, in de natuur. Na het stilvallen, de beweging. Dat is het thema van P‘etra ‘s EP On the Road.

De zes songs die uitkomen op de EP via haar eigen label Mape Records laten zich omschrijven als nu-folk. p ‘etra slaat hiermee een nieuwe weg in. Zij kiest voor een organische sound, en die keuze leidt naar producer Wouter Bude. In zijn studio neemt ze de 6 songs van haar EP “On the Road” op. Judy Schomper speelt altviool op de haar karakteristieke, gepassioneerde manier. Op “On the road” speelt Hans Hollestelle ukelele en basgitaar en is mede-producer.

"De liedjes nemen je mee op een reis door verstilde landschappen."

http://plugtenburg.com/

http://www.facebook.com/petra.lugtenburg.7

https://twitter.com/p_lugtenburg