Wallace Vanborn: Lions, Liars, Guns & God

18-04-2012 @ 16:33

Februari 2006 - Gent davert op zijn grondvesten. lan Clement, Sylvester Vanborm en Dries Hoof betreden voor het eerst een podium als heilige rockdrievuldigheid Wallace Vanborn. Stonerrock bedrijft ongegeneerd de liefde met sexy en dansbare drumbeats, een magische formule die de band een stevige livereputatie en de bijnaam 'Pletwallace" oplevert.

Het langverwachte debuut - februari 2010 - kreeg de titel "Free Blank Shots" mee en wordt uitgebracht in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wallace Vanborn speelt datzelfde jaar meer dan 100 concerten en wordt door Blood Red Shoes (UK) uitgenodigd om het voorprogramma te verzorgen van hun Europese tournee.

In januari 2011 verpletterd Wallace Vanborn pers en publiek op het Eurosonic Showcasefestival in Groningen, alwaar 3voor12 ze als béste Belgische band en top 3 van het ganse festival bombardeert! Later dat jaar is de band ook nog te zien op het Sziget Festival in Hongarije.

In april 2012 is het 2e album “Lions, Liars, Guns & God” uit. Voor de productie strikte de band niemand minder dan David Bottrill (Tool, Muse, Placebo, dEUS, ...). De eerste single “Cougars” kampeert momenteel in De Afrekening van Studio Brussel en met bijna 40 release-shows (waaronder opnieuw een Europese tour in het kielzog van Blood Red Shoes) in 9 verschillende Europese landen staat één ding vast: 2012 wordt het jaar van de grote doorbraak voor dit hitsige trio.

Wallace Vanborn dendert als een op hol geslagen trein en er zal méér dan een slabakkende muziekindustrie nodig zijn om hen te stoppen!

www.wallacevanborn.com
www.facebook.com/wallacevanborn
www.twitter.com/wallacevanborn

downloadlink single Cougars