Eerste line-up aankondiging ESNS 2018: 31 aanstormende acts uit 25 landen

19-09-2017 @ 21:31

Samen met 30 Europese radiostations presenteert ESNS (Eurosonic Noorderslag) de eerste artiesten voor ESNS 2018. Voor ieder deelnemend land worden de acts geselecteerd in samenwerking met een publieke radiozender. In Nederland is dit 3FM, die dit jaar de act Naaz presenteert, voor België presenteert ESNS samen met Studio Brussel de act Tamino.

De radiostations maken tijdens het evenement live-uitzendingen vanuit Groningen. Daarnaast zijn er vele andere journalisten, tv-zenders en blogs aanwezig. ESNS is daarmee het belangrijkste Europese media-event op het gebied van muziek. Het evenement vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2018, dit jaar is Denemarken et focusland van het event.

Alice Merton (de) - ARD
Ana Curcin (rs) - RTS/Radio Belgrade One
Drops & Points by Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre (lu) - LUERSL/100.7
Giorgio Poi (it) - RAI/Radio 2
Housewives (gb) - BBC Music
Isac Elliot (fi) - YleX
Janice (se) - SR/P3
Jardier (si) - RTV/Val 202
KONOBA & R.O (be) - RTBF/ Pure FM
KYTES (de) - ARD
L.A. (es) - Los 40 Principales
Makree (lv) - Latvijas Radio 5
Max Fall (md) - MDA/Radio Moldova Muzical
meisterjaan (ee) - ERR/Raadio 2
Mörk (hu) - MTVA/Pet?fi Radio
Naaz (nl) - NPO/3FM
NIHILS (at) - ORF/FM4
Peter Kernel (ch) - RSI/Rete Tre
Phlake (dk) - DR/P3
Saint Electrics (bg) - BNR
SANDOR (ch) - RTS/Couleur 3
SEVEN (ch) - SRF3
Sigrid (no) - NRK/P3
Sonar (pl) - Polski Radio
Soulé (ie) - RTE/2FM
Tamino (be) - VRT/Studio Brussel
The Magnettes (se) - SR/P3
Theo Lawrence & The Hearts (fr) - Radio France
TT Syndicate (pt) - RTP/Antena 3
Úlfur Úlfur (is) - RUV/RAS2
YONAKA (gb) - BBC Music

*European Broadcasting Union

De European Broadcasting Union (EBU) is de grootste internationale samenwerkingsorganisatie van publieke omroepen. Net als andere jaren zal de EBU vanaf ESNS radio-uitzendingen maken die in verschillende Europese landen worden uitgezonden. Vorig jaar werd ook de EBBA (European Border Breakers Awards) tv-show door verschillende publieke omroepen uitgezonden.

Over ESNS

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Het event is voor veel artiesten een belangrijke stap geweest in hun carrière. Acts als Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey en Vök stonden allemaal op ESNS voordat ze doorbraken. Overdag huisvest de conferentie meer dan 4000 muziekprofessionals. ’s Avonds vinden de showcasefestivals Eurosonic en Noorderslag plaats, waar ieder jaar meer dan 350 acts gepresenteerd worden aan zowel professionals als publiek. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht, tijdens ESNS 2018 ligt de focus op Denemarken.