Johnny Dowd 'No Regrets' live

18-04-2012 @ 16:13

Johnny Dowd’s nieuwe album ‘No Regrets’ blijkt een schot in de roos te zijn. Op het album zingt Johnny op een humoristische manier over vijftien belangrijke dames uit zijn leven. “Op opener ‘Betty’ belt Johnny zijn middelbare schoolliefde op om zijn trui terug te vragen. Zo wordt de ene ongemakkelijke situatie afgewisseld met de andere. Wanneer hij halverwege het album vriendinnen met ratten begint te vergelijken, doe je niks anders dan glimlachen.” (Festivalinfo)

Maar niet alleen de teksten worden geprezen. Het gebruik van de drummachine uit de jaren ’60 bepaald de sfeer aangename van het album, en ook de vijf vrouwelijke vocalen, die de vijftien vrouwen vertegenwoordigen in de nummers, passen perfect in dit geheel. De basis van het album wordt omschreven als, ‘de mix van gitaar, keyboards/hammond en elektronische loopjes, effecten en beats. Voeg daarbij Dowd's "crazy cowboy" stem en "lazy" of juist heel luchtig klinkende vrouwelijke vocalen en je krijgt een idee van de muziek op ‘No Regrets’.” (Music Reviews)

Met dit album zal Johnny in mei een tour door Nederland en België maken. Afgelopen najaar was hij nog live te zien samen met het Beukorkest, maar dit keer komt hij terug voor een solotour. De intieme sfeer van gekozen de podia sluit goed aan bij de toon die op het album wordt neergezet.

Johnny Dowd zal tijdens zijn Europese tour te zien en horen zijn in de volgende steden in Nederland en België:

3 mei: Altstadt, Eindhoven, NL
4 mei: Het Paard van Troje, Den Haag, NL
7 mei: Patronaat, Haarlem, NL
8 mei: Q-BUS, Leiden, NL
9 mei: DB’s, Utrecht, NL
10 mei: Cactus Muziekcentrum, Brugge, BE (Kamarama Festival)
11 mei: Winston Kingdom, Amsterdam, NL

http://www.johnnydowd.com/news.html

Bekijk ook de nieuwe videoclip van het nummer ‘Betty

twitter: twitter.com/Johnny_Dowd