Lange Frans en Anita Meyer zamelen geld in voor Japan met hit

08-04-2011 @ 16:42

Ruim 30 jaar nadat de superhit ‘Why tell me why’ zes weken lang op #1 stond, klinkt de roep om een single van het nummer dat Lange Frans zong in het populaire TROS-programma DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND. Die roep negeren Lange Frans en Anita Meyer niet. De maatschappelijk betrokken tekst die de rapper speciaal voor zijn deelname aan DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND op ‘Why tell me why’ maakte, brengt Anita Meyer op het idee om deze speciale remix in te zetten om de slachtoffers van de tsunami en aardbeving in Japan te helpen.

De muziekliefhebbers wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage te storten op het speciale gironummer 6868 van Het Rode Kruis. In ruil daarvoor kunnen zij het duet dat Lange Frans en Anita Meyer van ‘Why tell me why’ gemaakt hebben gratis downloaden van de site www.sterren.nl/japan .

Het duet ‘Why tell me why Remix 2011’ ontstaat in Zuid-Frankrijk tijdens de opnamen van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND. Anita Meyer krijgt meteen kippenvel als Frans zijn versie van haar monsterhit gepassioneerd ten gehore brengt. Ironisch genoeg is het succes van ‘Why tell me why’ volledig aan de lange rapper voorbijgegaan. Tot  zijn deelname aan DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND was het nummer hem onbekend. Bij het horen van de eerste maten is Frans wel meteen enthousiast: “Goeie disco-beat!” Het inspireert hem tot het schrijven van de tekst waar niet alleen Anita Meyer, maar de rest van de zangers uit het programma meteen van ondersteboven zijn.

Zaterdag 9 april is weer een nieuwe aflevering van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND. Deze aflevering staan de hits van Do centraal.

Voor meer informatie over het programma surf naar: www.tros.nl/bestezangers

Twitter mee op #bestezangers