Boek over 20 jaar Annie M.G. Schmidtprijs

14-04-2012 @ 14:12

Met het uitbrengen van een boek met 20 interviews en als extra een CD, vieren het Amsterdams Kleinkunst Festival en BUMA Cultuur de uitreiking van de 20e Annie M.G. Schmidtprijs. Kleinkunstkenner Daan Bartels heeft hiervoor met nagenoeg alle prijswinnaars van deze liedprijs gesproken over hun bekroonde werk. Deze gesprekken heeft hij vastgelegd in twintig verhalen, die vaak een verrassende kijk geven op de totstandkoming van de liedjes en op de betekenis ervan voor de makers en uitvoerenden.

De Annie M.G. Schmidtprijs is de onderscheiding voor het beste theaterlied van het jaar. Deze wordt niet alleen toegekend aan de uitvoerende artiest van het lied, maar ook aan de componist en tekstschrijver daarvan. Winnaars door de jaren heen zijn o.a. Karin Bloemen, Maarten van Roozendaal, Daniël Lohues, Wende Snijders en Brigitte Kaandorp.

Aan het boek is een CD toegevoegd met daarop de 20 beschreven liedjes. Ook zijn alle liedteksten in het boek opgenomen. Boek en CD worden uitgegeven door Drukplaten!

Het boek 20 jaar Annie M.G. Schmidtprijs 1991 – 2011 wordt gepresenteerd op maandagavond 16 april tijdens het Amsterdams Kleinkunst Gala in Theater DeLaMar. Tijdens dit gala wordt ook de winnaar van de 20e Annie M.G. Schmidtprijs bekend gemaakt. Het winnende lied van dit jaar staat op de cd en de winnaar is uiteraard ook geïnterviewd voor dit unieke verjaardagsboek!

http://www.annie-mg.com/