Nieuw Delain album op 1 juni uit

28-03-2012 @ 14:11

Op 1 juni verschijnt het derde album van symfonische rockers DELAIN getiteld We Are The Others.

Het album wordt op 13 april vooraf gegaan door de single ‘Get The Devil Out Of Me’, en valt samen met de start van de Europese tournee van de band, die eind mei en begin juni dan ook Nederland aandoet. Eind dit jaar is er een tweede ronde door het land. De show in het Utrechtse Tivoli is in verband met de albumrelease verplaatst van 22 april naar 7 juni. De show in P60 is verplaatst van 25 mei naar 26 oktober.

Met frontvrouw Charlotte Wessels als boegbeeld, is DELAIN het geesteskind van toetsenist Martijn Westerholt. Waar laatstgenoemde het eerst nog als een project met wisselende muzikanten benaderde, is DELAIN anno 2012 een hechte band die als eenheid verantwoordelijk is voor het bandgeluid. Als collectief heeft DELAIN twee maanden lang keihard gewerkt aan We Are The Others, onder leiding van het Tripod Producer team bestaande uit top-producer Jacob Hellner (Rammstein, Clawfinger, Apocalyptica) en het Epicentre team, Fredrik Thomander en Anders Wikström (Scorpions, Backyard Babies). “Jacob heeft ons allemaal tot op de grenzen van ons kunnen gestimuleerd en moedigde ons aan daar zelfs overheen te gaan. Hij wist exact hoe hij het beste uit alle individuen kon halen, uit ons als collectief en uit onze liedjes”, aldus Westerholt.

Het verfrissende nieuwe geluid van DELAIN hoor je goed terug op single Get The Devil Out Of Me en op bijvoorbeeld Are You Done With Me?, tracks met onweerstaanbare ‘hooks’, of op het ronkende duet Where Is The Blood met Fear Factory-frontman Burton C. Bell.

De tekst van de titeltrack We Are The Others is geïnspireerd op een tragisch voorval uit 2007, toen het Britse meisje Sophie Lancaster samen met haar vriend werd mishandeld door een gewelddadige groep jongeren. De reden? hun ‘alternatieve’ uiterlijk. De twee belandden in een coma in het ziekenhuis, waar Sophie Lancaster bezweek aan haar verwondingen (zie: http://sophielancasterfoundation.com). “Omdat we zelf onderdeel zijn van een subcultuur, raakte het ons diep. Maar je moet en kan het niet als geisoleerd incident zien”, aldus Wessels. “Wereldwijd worden mensen tot op het gewelddadige af gediscrimineerd om hun culturele of etnische achtergrond. We Are The Others is een lijflied voor iedereen die al dan niet bewust afwijkt van algemeen als 'de norm' geaccepteerd wordt.

De totstandkoming van We Are The Others was doordat iedereen het beste uit elkaar wilde halen enorm intensief”, zo vindt Charlotte. “Tegelijk was het een vruchtbaar en inspirerend proces, juist de uitdagingen hebben het beste uit ons naar voren gehaald, en ik ben daadwerkelijk verliefd op zo’n groot aantal nummers op het album! Daarnaast zijn we als band enorm blij met onze fans die tijdens het proces en nu in de aanloop naar de release onwijze support hebben getoond. Voor hen doen we het en we kunnen zeker nu de tourdata vast in de agenda staan niet wachten om met het nieuwe materiaal op pad te gaan en iedereen er mee over te blazen.

Het blog van Delain over de opnames in Zweden: http://delain.posterous.com.

We Are The Others verschijnt als standaard cd en als deluxe digipack met vier bonustracks. De tracklisting van het reguliere album is als volgt:

1. Mother Machine

2. Electricity

3. We Are The Others

4. Milk and Honey

5. Hit Me With Your Best Shot

6. I Want You

7. Where Is The Blood (feat. Burton C. Bell)

8. Generation Me

9. Babylon

10. Are You Done With Me

11. Get The Devil Out Of Me

12. Not Enough

Nederlandse tourdata:

26 mei Bolwerk, Sneek

01 jun Atak, Enschede

07 jun Tivoli, Utrecht *

08 jun Bibelot, Dordrecht

23 jun Park City Live, Heerlen

05 okt Vera, Groningen

26 okt P60, Amstelveen*

09 nov Hedon, Zwolle

16 nov Doornroosje, Nijmegen

17 nov P3, Purmerend

30 nov Mezz, Breda

01 dec Boerderij, Zoetermeer

14 dec Metropool, Hengelo

15 dec Escape, Veenendaal

* = Verplaatste shows (Tivoli show was 22 april en is verplaatst naar 7 juni. P60 show was 25 mei en is verplaatst naar 26 oktober)

http://site.delain.nl/

https://twitter.com/#!/delainmusic