Triggerfinger support van Red Hot Chili Peppers

14-03-2012 @ 21:45

Triggerfinger en Tinariwen support acts bij concert Red Hot Chili Peppers op 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen.

Het Belgische rocktrio Triggerfinger en de Malinese band Tinariwen verzorgen het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers op donderdag 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen. 

Triggerfinger staat sinds deze week met hun vertolking van 'I Follow Rivers' op de eerste plaats in de Single Top 100 van de GfK Dutch Charts. De band speelde het nummer begin januari in de uitzending van Giel Beelen op 3FM en maakte indruk met hun sobere uitvoering van het lied dat oorspronkelijk van de Zweedse zangeres Lykke Li is. In mei brengt de band hun nieuwe album 'Faders Up 2' uit. Het album is opgenomen tijdens de drie uitverkochte concerten in de Melkweg in Amsterdam afgelopen november. Triggerfinger staat garant voor onvervalste rock van het hoogste niveau. Hun muziek wordt vaak vergeleken met die van bands als Queen of the Stone Age en Led Zeppelin. De band staat bekend om hun sterke liveoptredens en is mede daarom een veel gevraagde festivalband.

De Malinese band Tinariwen vermengt traditionele muziek met westerse rock en popmuziek. Met westerse instrumenten spelen ze hypnotiserende worldbeat in de stijl van Nusrat Fateh Ali Khan en Ali Farka Toure. De Toearegmuzikanten zingen over politieke bewustwording, onderdrukking en vrijheid. Jarenlang speelden ze alleen in Afrika maar met hun veelgeprezen album 'Aman Iman' uit 2007 braken ze door in de rest van de wereld. Onlangs ontvingen ze een Grammy Award in de categorie Best World Music Album voor hun laatste album 'Tassili'.

RED HOT CHILI PEPPERS
& support acts Triggerfinger & Tinariwen

Donderdag 28 juni 2012
Goffertpark - Nijmegen
Entree: €59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 18.00 uur