Jay-Z en Kanye West 15 juni in Gelredome

06-03-2012 @ 21:25

Het meest ambitieuze en veelbesproken project Watch The Throne komt naar Nederland. Jay-Z en Kanye West staan op 15 juni in het GelreDome in Arnhem.  

In Amerika is Watch The Throne al even een begrip: Het album van Jay-Z en Kanye West werd er uitstekend onthaald en de bijbehorende tournee door de VS werd een enorm succes. Kanye West en Jay-Z hebben voor de single ‘Otis’ bij de afgelopen uitreiking van de Grammy Awards de award voor ‘Best Rap Performance’ gewonnen.

Watch The Throne is een uniek project. De twee toptalenten Jay-Z en Kanye West hebben voor dit project de handen ineengeslagen als ‘The Throne’. Het resultaat van de samenwerking is van buitengewoon niveau. Beiden zijn muzikale vernieuwers en al lang goede vrienden die elkaar inspireren en stimuleren.

Het album Watch The Throne is over de hele wereld opgenomen: Onder productionele leiding van RZA, The Neptunes en Mike Dean trekt het duo langs Londen, Abu Dhabi, Sydney, Parijs en New York. Op het album zijn de stemmen te horen van niemand minder dan Frank Ocean, Beyoncé, Mr. Hudson en wijlen Curtis Mayfield en Otis Redding. Zijn 'Try A Little Tenderness' vormt de basis van de single ‘Otis’.

Na een zeer succesvolle tournee in de Verenigde Staten is het nu aan Europa om live kennis te maken met dit duo. Jay-Z en Kanye West waren al vaker elkaars gast op het podium, maar nu delen ze dit podium voor een never-before-seen performance. Niet alleen het album Watch The Throne, maar ook hun eigen repertoire komt langs in het GelreDome. Watch The Throne wordt het hiphop concert van het decennium genoemd.

"This show demonstrated how much can be accomplished with a few small decisions: as on the album, JAY Z and Mr. West worked smart, not big." "The collaboration isn’t merely a power-sharing arrangement or a union of equals but an application to be rap’s greatest duo." – New York Times

"It's a wonder to behold -- and a throne well worth watching." – LA Times

WATCH THE THRONE

Vrijdag 15 juni 2012
GelreDome – Arnhem
Entree: € 52, € 56 (excl. servicekosten)
Aanvang 20.00 uur