Caro Emerald eerste Nederlandse act voor 20ste Sziget Festival

20-02-2012 @ 23:01

Caro Emerald, dEUS, Korn, The Vaccines, Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Magnetic Man, Axwell, Beatsteaks, Ministry, Bebel Gilberto

Met nog vijf-en-een-halve maand te gaan tot de start van het Sziget Festival in Boedapest, is de eerste Nederlandse act bekendgemaakt die er komende zomer zal optreden. Daarnaast is ook een reeks internationale acts bevestigd die van de 20ste editie van het festival opnieuw een groot feest zullen maken.

Caro Emerald is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Nederlandse artiesten ooit. Haar album ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ werd in Europa meer dan een miljoen keer verkocht. Het geplande optreden op het Sziget Festival, dat recent is verkozen tot beste grote festival van Europa, is wederom een teken dat haar internationale status rijzende is.

De eerste band uit België die is bekendgemaakt door het Sziget Festival, is de rockband dEUS. Verder komen uit de VS electro-DJ Steve Aoki, de Braziliaans-Amerikaanse bossa nova zangeres Bebel Gilberto, industrial metal band Ministry en nu-metal band Korn. De laatste band presenteert haar nieuwste album met dubstep invloeden. Ook de Britse dubstep DJ’s Artwork, Benga en Skream zijn aanwezig met hun groep Magnetic Man, evenals de Britse indie bands The Vaccines en Two Door Cinema Club. Verder zijn nog de Duitse punkrockers Beatsteaks en de Zweedse house-DJ Axwell bekendgemaakt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Crystal Fighters, Friendly Fires, Hurts, In Golden Tears, Mando Diao, Noah And The Whale, Placebo, The Horrors, The Stone Roses en The Subways op de twintigste editie van Sziget te zien zullen zijn.

Het Sziget Festival vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 13 augustus. Vanuit Utrecht rijden dit jaar twee treinen rechtstreeks naar Boedapest voor het festival. Eén van de twee treinen is inmiddels bijna uitverkocht. Meer info over het festival en over de treinen is te vinden op http://www.szigetfestival.nl.