Lou Reed in HMH

30-01-2012 @ 16:17

Op donderdag 14 juni geeft Lou Reed een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit concert maakt deel uit van zijn ‘From VU to LULU’ tour. Tijdens deze tournee maakt Reed een reis door zijn muzikale carrière, van het begin met The Velvet Underground tot het onlangs uitgebrachte album ‘Lulu’. 

In 1965 vormt Lou Reed samen met John Cale, Sterling Morrison en Maureen Tucker de avant-garde groep The Velvet Underground. Hoewel de band destijds geen noemenswaardig commercieel succes boekte, wordt The Velvet Underground als een van de meest invloedrijke bands uit de rock geschiedenis beschouwd.

In zijn solocarrière ontwikkelt Reed zich verder tot een zeer invloedrijk en gerespecteerd musicus en componist, met klassiekers als ‘Satellite Of Love’, ‘Perfect Day’ en ‘Walk On The Wild Side’. Hij beïnvloedt een breed scala aan muzikanten, van David Bowie tot the Sex Pistols, van Patti Smith tot U2. In oktober 2011 verscheen Lou Reeds laatste album ‘Lulu’, waarop hij een samenwerking aan ging met Metallica.

Lou Reeds werk is niet zelden onomstreden. Zo bracht in 1973 de release van het album ‘Berlin’, waarmee Reed in 2007 voor het laatst in Nederland optrad in een tweemaal uitverkochte Heineken Music Hall, een schok te weeg onder de critici en fans. In plaats een album te maken dat zijn reputatie als glam-rock innovator na het album ‘Transformer’ verder zou bevestigen, kwam Lou Reed met een zeer ambitieus, emotioneel geladen, donker concept album over zwervende, gekwelde, verliefde junks in de buitenwijken van een verdeelde stad. Het blad Rolling Stone noemde het destijds een ramp, 30 jaar later stond het in hun lijst van 500 beste albums aller tijden.

LOU REED - From VU to LULU

Donderdag 14 juni 2012
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 61,60, € 67,10, € 72,60 (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.loureed.com/split/

downloadlink album Lou Reed & Metallica 'Lulu'