Pearl Jam op 26 juni voor concert naar Ziggo dome Amsterdam

09-12-2011 @ 08:17

Goed nieuws voor de fans van Pearl Jam. De band heeft vanuit Seattle aangekondigd tussen 20 juni en 10 juli 2012 drie Europese festivals te headlinen en zes eigen shows neer te zetten. En gelukkig wordt Nederland daarbij niet overgeslagen. Op dinsdag 26 juni 2012 geeft Pearl Jam een concert in de nieuwe Ziggo Dome in Amsterdam.  

Pearl Jam trapt de Europese tour af in de MEN Arena van Manchester (UK) en sluit deze af in het Forum in Kopenhagen (Denemarken). Op dinsdag 26 juni staat de Ziggo Dome in Amsterdam in het tourschema van Pearl Jam. Daarmee is Pearl Jam na ruim twintig jaar terug in de stad waar het allemaal begon in Nederland, maar dan enkele maten groter. De Ziggo Dome is momenteel nog in aanbouw, maar zal voor het concert van Pearl Jam plaats gaan bieden aan ruim 15.000 bezoekers. De concertzaal wordt gebouwd als een 'Black Box' waar het draait om de beste akoestiek en zichtlijnen voor versterkte live muziek. Ook comfort en entertainment staan hoog in het vaandel bij de nieuwe Ziggo Dome.

Punkrockband X uit Los Angeles is gedurende de tour de support act van Pearl Jam. Aankomende dinsdag 13 december om 18.00 uur begint de speciale ticket-presale voor leden van de Ten Club. Deze presale geldt alleen voor de niet-festival shows, en zo ook voor de show in Ziggo Dome. Op http://www.pearljam.com/ is meer informatie te vinden over de presale.

Het Europese tourschema van Pearl Jam in 2012 ziet er als volgt uit:
20-June Manchester (UK), MEN Arena,
23-June Isle of Wight (UK), Isle of Wight Festival,
26-June Amsterdam (Holland), Ziggo Dome,  
29-June Werchter (Belgium), Rock Werchter Festival,  
30-June Arras (France), Main Square Festival,  
04-July Berlin (Germany), 02 Arena,
07-July Stockholm (Sweden), Ericsson Globe Arena,  
09-July Oslo (Norway), Spektrum,
10-July Copenhagen (Denmark), Forum,

In 2011 vierde Pearl Jam het twintig-jarig bestaan in Alpine Valley (WI) en tourde vervolgens door Canada, Zuid Amerika, Centraal Amerika en Mexico. Ook bracht de band de film 'Pearl Jam Twenty' uit, samen met een bijbehorend boek en soundtrack.

PEARL JAM & support act X
Dinsdag 26 juni 2012
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 55,55 / 61,05 / 66,55 (incl. servicekosten)
Start: 20.00 uur

http://www.pearljam.com/

https://twitter.com/#!/pearljam