51e editie van Pinkpop met Pearl Jam verplaatst naar 17, 18, 19 juni 2022

30-03-2021 @ 18:03

Met pijn in het hart heeft de organisatie van Pinkpop gemeld dat de 51e editie van Pinkpop opnieuw een jaar wordt verplaatst. Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners en acts en dat gaat helaas voor dit jaar niet lukken.

Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begint de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien. Van de andere acts weet de organisatie ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen, de onzekerheden zijn te groot. Vandaar dat men deze trieste beslissing heeft moeten nemen. De organisatie van Pinkpop wi de bezoekers, crew en leveranciers niet langer in onduidelijkheid laten zitten. Maar men kijkt vooruit, de programmeurs zijn al met veel mooie acts voor volgend jaar bezig waaronder Pearl Jam die al is bevestigd als één van de headliners voor 2022. De 51e editie van Pinkpop vindt dan plaats op 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf.

Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan. Het is mede daarom niet mogelijk om Pinkpop dit jaar naar de juiste maatstaven en eisen te organiseren. Men heeft serieus naar alternatieven gekeken zoals het verplaatsen van het festival naar later in de zomer maar ondanks de steun van het garantiefonds is dit om meerdere redenen niet haalbaar.

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data, daar hoef je als kaartkoper verder niks voor te doen. Kaartkopers krijgen voor aanvang van de herstart van de ticketverkoop de mogelijkheid om op basis van het dan bekende programma eventueel een ander ticket te kiezen.

Men wil iedereen die in 2020 heeft gekozen om het ticket te houden en iedereen die tot nu weer tickets heeft gekocht, bedanken voor het vertrouwen en hopen dat men nog een jaar geduld wil en kan hebben. Wil of kan je niet een jaar wachten, dan krijg je als bezoeker de keuze tussen geld terug of een tickettegoed wat ingezet kan worden voor toekomstige edities van Pinkpop. Kaartkopers krijgen via Ticketmaster informatie over de mogelijkheden.

Men weet dat we veel van de bezoekers teleurgesteld zijn, nu ze weer een jaar moeten wachten. Pinkpop doet er alles aan om een fantastisch programma in 2022 neer te zetten en als de acts waar men nu mee in gesprek is door zullen gaan en dan mag je de 2022 editie zeker niet missen!

Zie voor meer info www.pinkpop.nl/tickets

Stay safe en tot ziens op 17, 18 en 19 juni 2022!