Afrojack: 4 nominaties voor Grammy Awards

02-12-2011 @ 09:30

Afrojack is nauw betrokken bij maar liefst vier Grammy Awards, de meest prestigieuze Amerikaanse muziekprijzen.
Allereerst sleepte Afrojack de nominatie voor ‘Best Remix’ binnen met zijn remix van ‘Collide’, een nummer van Leona Lewis.

Vervolgens is Afrojack als co-producer en componist betrokken bij de twee nominaties van ‘Look At Me Now’, een nummer van de Amerikaanse rappers Chris Brown, Lil’ Wayne & Busta Rhymes. ‘Look At Me Now’ is genomineerd in de categorieën ‘Best Rap Performance’ en ‘Best Rap Song’.

Tenslotte werkte Afrojack mee aan een groot gedeelte van de nummers op het album ‘Nothing But The Beat’ van David Guetta, wat genomineerd is voor een Grammy in de categorie ‘Best Dance/Electronica Album’.

Het is niet de eerste keer dat Afrojack genomineerd is voor een Grammy Award. Eerder dit jaar won hij samen met David Guetta een Grammy voor hun remix van Madonna’s ‘Revolver’.

Op 12 februari zal in Los Angeles bekend gemaakt worden of Afrojack voor de tweede achtervolgende keer een Grammy in ontvangst mag nemen.

Het winnen van een Grammy was één van de vele hoogtepunten in Afrojack’s carrière gedurende het afgelopen jaar. Naast een Grammy, won Afrojack twee International Dance Music Awards voor ‘Best Break-Through DJ’ en ‘Best Remixer’, in diezelfde categorie won hij ook een Ibiza DJ Award.

De absolute bekroning op Afrojack’s werk kwam later het jaar toen hij werd uitgeroepen door DJ Mag als #7 op de lijst van de honderd populairste DJ’s van de wereld, nadat ‘Give Me Everything’, een samenwerking tussen Afrojack, Pitbull, Ne-Yo en Nayer, de #1 positie in de belangrijkste Amerikaanse hitlijst, de Billboard Hot 100 bereikte.

Inmiddels heeft Afrojack net een remix afgerond van Lady Gaga’s nieuwe single ‘Marry The Night’ (zijn tweede remix voor de wereldster) en brengt hij binnenkort een nieuwe single uit. Deze nieuwe single is een samenwerking met het Nederlandse DJ/vocalisten trio Shermanology en getiteld ‘Can’t Stop Me No’.

http://www.afrojack.com/

https://twitter.com/#!/djafrojack