NL: Django Wagner kondigt Gypsy concert aan

17-11-2011 @ 16:32

Django Wagner heeft in 2 jaar tijd een aantal grote stappen gezet in zijn muzikale carrière. De van oorsprong Sinti zigeuner is trots op zijn roots en laat deze specifieke muzikale invloeden dan ook steeds weer terug komen in zijn inmiddels herkenbare sound.

Na zijn eerste grote landelijke hit “Kali” met zijn gelijknamige album wat inmiddels met Goud is bekroond is Django’s ster reizende in het populaire volkse genre.
Dat de muziek van Django steeds breder gedragen wordt in het land blijkt uit de vele optredens en de media aandacht. Grote waardering haalde Django met zijn 2e album waarvoor hij de BUMA NL Award kreeg, voor het Beste Nederlandstalige album van 2011
Hij kreeg de award uit handen van TROS radio2 icoon Daniël Dekker.
Django is klaar voor de volgende stap.

Zigeuners zijn van oorsprong een reizend volk: “Ik droom al lange tijd van een groots concert maar dan, hoe kan het ook anders, in reizende vorm. Daarom zijn we nu in een vergevorderd stadium ook deze droom uit te laten komen. Samen met mijn muzikale vrienden wil ik in een grote tent Nederland definitief kennis laten maken met de wereld die Gypsy heet”.
Django vervolgt: “Lekker eten en drinken, dansen rond het kampvuur en samen muziek maken dat is wat het moet zijn. Tijdens dit concert wil ik naast mijn eigen nummers ook een eerbetoon brengen aan de rijke geschiedenis van de zigeuner muziek. Daarnaast nodig ik waanzinnige Nationale en Internationale Gypsy muzikanten en artiesten uit. Maar daag ik ook mijn muzikale collega’s uit om hun grootste hits in een Gypsy versie te spelen. De eerste gesprekken lopen nu en dit zal leiden tot een aantal bijzondere muzikale combinaties.
Erg trots ben ik ook op het feit dat een aantal programmamakers interesse hebben getoond om de weg naar de 1e avond in hopelijk een lange reeks van concerten in het land vast te leggen in een tv-serie. In deze serie wil ik echt terug naar mijn roots, door in heel Europa op bezoek te gaan bij de diverse Gypsy families en zo flink wat muzikale cultuur op te snuiven. Iedere familie en ieder lied heeft een verhaal en dit wil ik graag vertellen

Op de vraag wanneer deze droom echt gaat starten en het Gypsy concert gaat rondreizen zegt Django: “Half 2012 willen we van start gaan. Hoe, wat en wanneer is nog even een geheim. Er zijn nu eerst nog gesprekken met mijn creatieve team over de definitieve invulling en met de zenders die interesse hebben voor het tv programma”.
Django: “Ik heb er zo'n zin in! Dit beloofd iets heel moois te worden”.

http://www.djangowagner.nl/
https://twitter.com/#!/djangowagner
   

download link single Eenzaam, alleen en verloren