Jennifer Ewbank in duet met Nick Schilder en John Ewbank op debuutalbum

21-10-2011 @ 15:10

Jennifer Ewbank heeft op haar debuutalbum ‘London Tree’ duetten opgenomen met Nick Schilder en met haar broer John Ewbank. Het duet ‘Ghost In This House’ zong Jennifer al eerder met ‘coach’ Nick tijdens The Voice of Holland. ”Ik vond het een groot plezier om het weer te mogen doen”, aldus Nick. ”Ik heb aan het optreden met Jennifer een mooie herinnering overgehouden en ik ben blij dat het nu is vastgelegd op haar album.

Het door Nando Eweg geproduceerde album bevat 11 songs waaronder ook het duet met haar broer John. “Ik was ontzettend blij toen ik John zover kreeg een duet met mij op te nemen”, vertelt Jennifer enthousiast. ”Als klein meisje viel ik vaak in slaap met nummers die hij had ingezongen als demo. Ik ben altijd fan geweest van zijn stem.

Producer Nando Eweg wist niet alleen de juiste sound te vinden voor het 24-jarige talent, maar wist ook over de hele wereld voor haar album de mooiste songs te verzamelen, waaronder haar top 10-hit ‘Line In A Song’ en liedjes van Lucie Silvas en Sara McLachlan. ”Nando heeft de meest geweldige nummers gevonden! Het was dan ook ongelofelijk moeilijk kiezen welke er op het album zouden komen. We hebben eigenlijk al genoeg nummers voor een tweede album”, roept ze lachend. "Ik moet het voelen en vooral geloven wat ik zing. Als een geluid ,gevoel en tekst overeenkomen kun je pas emotie overbrengen en is het goed."

Het titelnummer van de cd ‘London Tree’ schreef Jennifer zelf samen met Rigby-frontman Christon Kloosterboer. ”Ik was heel blij toen Christon met mij wilde schrijven. Juist omdat we qua genre verschillend zijn moest er iets bijzonders uitkomen. Het nummer gaat over een boom midden in het drukke, gehaaste London. Mensen gaan maar door, racen met koppen koffie en koffertjes en toch blijft deze boom groeien. De boom stond er al voordat wij er waren en waarschijnlijk nog als wij er niet meer zijn. Hij overleeft elke storm en straalt kracht maar toch puurheid uit. Iedereen is zo druk, niemand ziet het meer. Hoe kan zo iets groot zo klein zijn.”

Jennifer liet zich op haar album inspireren door haar grote voorbeeld Eva Cassidy. ”Hoe zij haar emotie kon overbrengen, dat ontroert mij altijd weer”, aldus Jennifer. “Helaas leeft deze geweldige zangeres niet meer. Ook The Eagles en The Beatles waren belangrijke voorbeelden".

Het album ‘London Tree’ is sinds 21 oktober uit. De nieuwe single ‘Stars’ verscheen 14 oktober.

download link single
download link album

http://www.jenniferewbank.nl/

http://twitter.com/#!/JenniferEwbank4