Debuutsingle voor ex-KUS meiden in Activia reclame

11-02-2012 @ 09:57

Mash! is een fris nieuw duo dat bestaat uit de zangeressen Anouk van Schie en Meike Hurts. De meisjes leerden elkaar zeven jaar geleden kennen toen ze beiden werden geselecteerd voor de zeer succesvolle groep KUS waarmee ze met name in het kindercircuit dikke hits scoorden en tussen 2005 en 2007 maar liefst 6 top 10 hits hadden.
De eerste single van het nieuwe duo Mash! is getiteld ‘Step Up’ is nu uit en is tevens al veelvuldig te horen in de commercial van Activia

De blonde Anouk en de donkere Meike hadden meteen, op zowel persoonlijk als muzikaal vlak, een enorme klik. Na de split-up van Kus, besloten ze samen verder te gaan. "De keuze om samen verder te gaan was vanzelfsprekend. We hebben een passie voor meerstemmigheid en zouden het liefste met z'n tweetjes 3-stemmig zingen” , aldus de meiden.

Dat beiden hetzelfde gevoel voor timing deelden ontdekten zij onderweg naar optredens als zij samen in de auto lekker aan het meezingen waren met hun jeugdheldin Whitney Houston. Om de muzikale klik te benadrukken maakten het tweetal voor de grap leuke filmpjes en zetten deze op YouTube. “We kregen enorm veel positieve reacties hierop. En op een dag werden we gebeld door Head First Productions, het bedrijf van producer Nando Eweg, John Ewbank en John Brands. Zij vroegen of we niet eens wilden komen praten”, leggen ze uit. “Samen zijn we op zoek gegaan naar een sound die echt helemaal bij ons past. Toen we onze eerste single ‘Step up’ voor het eerst hoorden dachten we onmiddellijk, dit is het, dit zijn wij”!

De sound van Mash! is het best te omschrijven als het opzoeken van muzikale grenzen “We willen heel graag swingende, vrolijke nummers maken met vette beats, maar ook met een knipoog naar vroeger en ook het akoestische gevoel wilden wij erin naar boven laten komen en dat is in onze optiek goed gelukt met ‘Step Up’”, aldus Mash!

De single ‘Step Up’ is vanaf 10 februari beschikbaar

downloadlink single