Wudstik vindt weg terug met Vind

11-10-2011 @ 20:09

Vind verschijnt 11-­11-­11 en is het tweede album van de Amersfoortse zanger/producer Jermain van der Bogt a.k.a. Wudstik.
Vijf jaar na debuutalbum MIJN WERELD is VIND de muzikale comeback van Wudstik. Het Nederlandstalige album is door Wudstik geschreven, gezongen en geproduceerd en kent featurings van o.a. Kempi, Winne & Jiggy Dje.
Een aantal beats komen uit de koker van SirOJ en de producties zijn afgemixt door Neenah en William Wixley.
Wudstik: “Vind is een melodieus album geworden, met sfeervolle liedjes. Dít is Wudstik in 2011. Ik ben trots op de bijdrage van -­in mijn ogen-­ de beste rappers van Nederland. Dit geeft VIND een hiphop randje wat ik erg tof vind.

Over Wudstik: Jermain groeit op in een Nederlands/Moluks gezin, pa en broer luisteren naar rock en metal en op het schoolplein regeren Tupac en Snoop Dogg. Inspiratie kent vele gezichten. Jermain van der Bogt (30) had dan ook de Aardschok én de Source op zijn nachtkastje liggen.
In Amersfoort komt Jermain tot wasdom en ontwikkelt zijn talenten onder de vleugels van rapformatie D.A.C, waarmee snel en onverwachts grote successen worden behaald.
In 2006 debuteert Jermain als solo-­artiest onder de naam Wudstik.
Zijn album Mijn Wereld (Universal/Goodlife) wordt goed ontvangen en beloond met een Essent Award waardoor hij optreedt op o.a. Lowlands en Crossing Border Festival. Diverse voorprogramma's en een eigen clubtour volgen.
Van Mijn Wereld verschijnen drie singles, Doemalauw, De Flow en Breek. Hoewel niet meer in de spotlights als soloartiest, heeft Wudstik zich sindsdien ontwikkeld tot een graag geziene gast. Als vocalist, producer en liedjesschrijver deelt hij successen op tracks van o.a. Turk (Önder), Diggy Dex, Hef, Jiggy Dje en SirOJ.
Jermain toont zijn diversiteit wanneer hij gevraagd wordt voor projecten van progrock‐artiesten Ayreon en Ruud Jolie (Within Temptation).
Jermain verzorgt de vocalen en laat hierbij een ander geluid horen dan van hem gewend is, beide albums krijgen lovende kritieken.

VIND verschijnt op 11 november 2011.
www.wudstik.nl
www.twitter.com/wudstik