Oeuvreprijs 2011 voor Marco Borsato

17-09-2011 @ 14:44

De Edison Pop Oeuvreprijs 2011 gaat naar Marco Borsato. Hij verdient deze bijzondere erkenning voor zijn muzikale prestaties vanaf 1990. De prijs wordt officieel aan hem uitgereikt op 2 oktober tijdens Edison Pop 2011.

Marco Borsato werd 15 september jl. met dit heuglijke nieuws verrast door Jakhals Thijs tijdens de opnames van de nieuwe editie van The Voice of Holland. Deze uitzending van de Jakhalzen was vanavond te zien in het TV-programma ”De Wereld Draait Door” .

In het juryrapport wordt Marco Borsato geprezen als een zanger met veel gevoel voor smaak en oprechtheid, die zijn liefde voor het leven altijd gebruikt als leidraad in zijn opnames. De passie voor het delen met anderen en het raken en entertainen van zijn publiek staan altijd voorop. De jury van Edison Pop waardeert Marco ook als mens; onder meer door zijn niet aflatende inzet voor anderen, zoals zijn ambassadeurschap voor War Child.

Met nummers als ‘De Waarheid’, ‘De bestemming’ of iets minder bekende liedjes als ‘Vreemde Handen’ of ‘Oud en Afgedankt’ bereikte hij een groot en trouw publiek. Een oeuvreprijs toekennen aan Marco Borsato is toch ook een soort aanmoedigingsprijs, wetende dat er nog heel veel moois te verwachten valt van deze Nederlandse grootheid.