Buma NL awards 2020

06-10-2020 @ 11:26

Suzan & Freek hebben een Buma NL Award gewonnen in de categorie Pop voor Meest Succesvolle Album, getiteld Gedeeld Door Ons.

In diezelfde categorie ging de Award voor Meest Succesvolle Single naar Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met Hoe Het Danst

Mart Hoogkamer is gekozen tot het Buma NL Talent van het Jaar 2020Toreador van Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans uitgeroepen tot Meest succesvolle single Hollands.

De elfde editie van Buma NL had 5 oktober jl. zijn digitale vuurdoop. Een reguliere editie van Buma NL in TivoliVredenburg – Utrecht is dit jaar vanwege de Coronamaatregelen niet haalbaar. Daarom is besloten een aantal programmaonderdelen vanaf 5 oktober, de oorspronkelijke datum, online aan te bieden. Ook de traditionele Buma NL Award Show is vervallen waardoor de Buma NL Awards 2020 in samenwerking met mediapartners in de week van 5 oktober aan de winnende artiesten worden uitgereikt. Als gevolg van de gewijzigde opzet van Buma NL, heeft ook een aanpassing in het aantal awards plaatsgevonden. De focus voor deze editie heeft gelegen op Meest Succesvolle Album in de categorieën Pop, Hollands, Hip Hop en Alternatief en Meest Succesvolle Single in de categorieën Pop, Hollands en Hip Hop. Daarbij zijn de cijfers met betrekking tot verkoop, downloads, streaming en airplay, gebaseerd op de data van GfK en Soundaware, bepalend geweest.

De winnaars van de Buma NL Awards 2020 zijn:

Meest Succesvolle Album – Pop
Suzan & FreekGedeeld Door Ons

Meest Succesvolle Single – Populair
Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe Het Danst

Meest Succesvolle Single – Hollands
Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans – De Toreador

Talent van het Jaar
Mart Hoogkamer

bron: www.buma.nl