Wit Licht naar Filmfestival in Cannes!

26-04-2009 @ 14:18

Op zijn website meldt Marco Borsato dat de speelfilm Wit Licht in het buitenland wordt uitgebracht in een internationale versie onder de titel ‘The Silent Army’.
Tevens zal de film deel uitmaken van de officiële selectie van het Cannes Filmfestival! De film zal worden vertoond in het programma Un Certain Regard. Het Cannes Filmfestival is het grootste filmfestival ter wereld. Het programma Un Certain Regard heeft als doel om talent te erkennen en innovatieve en opmerkelijke speelfilms te stimuleren. De winnaar van de Prize Un Certain Regard wordt tijdens het Cannes Filmfestival bekendgemaakt.
Het Cannes Filmfestival kreeg meer dan 5.000 films aangeboden waaruit men een selectie moest maken. Meer dan 5.000 films en slechts ruimte voor 40 films.

Alle grote filmdistributeurs vanuit de hele wereld zijn aanwezig en de kans dat Wit Licht in meerdere landen vertoond zal gaan worden is heel groot! Wit Licht heeft hiermee een prachtige kwaliteitsstempel gekregen. Marco ziet het dan ook niet als een mooie afsluiting van dit filmproject, maar als een zeer veelbelovend nieuw begin!
Wit Licht’, geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde naar aanleiding van een verhaal van Sandra Nagtzaam, met in de hoofdrollen Marco Borsato, Abby Mukiibi Nkaaga, Thekla Reuten en Andrew Kintu, werd begin december 2008 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels meer dan 300.000 bezoekers getrokken. ‘Wit Licht’ werd geproduceerd door Chris Brouwer, Richard Claus en Paul Brinks voor The Entertainment Group Films.

Met "Wit Licht Live", het concert, blijft Marco Borsato ook nog even op de eerste plaats staan van de DVD Music Top 30. Met de DVD en het album worden rondom Moederdag nog verschillende acties gevoerd. Op 15 mei verschijnt de DVD van de film Wit Licht, waarmee de trilogie Wit Licht - album, concertreeks en film – wordt voltooid. De DVD van de film wordt uitgebracht door Universal Music. Daags na release is Borsato te gast in De Wereld Draait Door, waarna hij acte de présence geeft op een speciale launchparty. Hier zal de DVD ten doop worden gehouden en mag een select groepje fans vragen stellen aan Marco. Op 26 juni is Borsato de hoofdact tijdens Concert at SEA op de Brouwersdam in Renesse.

bron: http://www.borsato.nl/